Dolar 32,4390
Euro 34,7386
Altın 2.446,03
BİST 9.909,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Bayburt’ta ekmeğe yüzde 25 zam geldi

Bayburt’ta ekmeğe yüzde 25 zam geldi
30 Kasım 2021 15:45 | Son Güncellenme: 30 Kasım 2021 17:38
A+
A-

Bayburt’ta 2 TL olan 250 gram ekmek yüzde 25 oranında zamlanarak 2,50 TL’den satılacak.

Bayburt il genelinde 2 TL ye satılan ekmek fiyatı, 01 Aralık 2021 tarihinde geçerli olmak üzere 2,50 TL oldu. 250 gram olan tırnaklı pide ise 3 liradan satılacak.

Son günlerde artan un ve üretim maliyetlerinin ardından bir süredir ekmeğe zam isteyen Fırıncılar Odasının zam istekleri Esnaf Odaları Birliği tarafından kabul edildi.

Öte yandan çevre iller dahil olmak üzere ekmeğe gelen zamla birlikte ekmeğin kilosu 10 liraya yükseldi.

 

 

 

YORUMLAR

  1. şinasi dedi ki:

    Bakıyorum yorumlara herkes kendince haklı ama gerçek olan bir şey var fırıncıları doyuramıyoruz yetkililerde buna seyirci kalıyor

  2. Şingahlı Ülkücü dedi ki:

    Hayretle okuyorum yorumları, bunları yazanların yaşımı tutmuyor yoksa sırf muhalefet olsun diye atıp tutarlar bilemedim. Yahu siz 2002 yılı öncesini yaşamadınız mı? Depremde milletten toplanan yardım paralarıyla memur maaşını ödeyen, imf hatta lüksemburg gibi küçük bir ülkeden bile borç dilenen bir ülkeydik biz. Bugün kriz var diyenlerin neyi eksik? Devletten hangi hizmeti alamamış? Hastanede doğan çocukları rehin mi olmuş? Emekliler maaş kuyruğunda mı ölmüş? Ayrıca bugün salgın sonrası şartları göz önüne alarak Dünyanın haline bir bakın önce sonra memleketin durumuna laf edin. Hiç enflasyon görmeyen ülkeler ne hale geldi. Dış güçler yokmuş gibi aklı sıra dalga geçenlere rahip bronson hadisesinde yaşadıklarımızı hatırlatırım. Amerika dış işleri bakanı, bronson salı verilmedikçe tl değer kaybedecek diye anırıp duruyordu! Öyle de oldu ve bugün Erdoğan ve Türkiye düşmanı abd başkanının elindeki dolar silahı devrede. Borsa , ihracat , büyüme rakamları rekora koşarken TL nasıl düşer aklınız alıyormu? Bu normal mi yani? Bu millete ve özellikle gençlere ak parti öncesi hükümetlerin yaptıklarını anlatmak lazım. Nerden nereye geldik bu işler kolay olmuyor öyle. Gezi ihaneti öncesi dolar 1.8 faiz %4.5 iken mesele ağaç değildi ve bugün de mesele TL değil.

    1. Bayburtlu dedi ki:

      Ne anlatıyosun sen dayıcım. Milletin 2002 den önce cebinde parası vardı. 1 baba 7 çocuğuna bakabiliyodu üstüne evini falan alabiliyodu. Şimdi tek başına bırak 7 çocuğu 2 den sonrasını bile korktuklarından yapmıyolar. Ayrıca kimmiş o maaş kuyruğunda ölen emekliler ? İzleyip izleyip geliyosunuz yandaş medyaları. Biraz gözünüzü açın artık. Zamanında ekonomiye yönelik reformlarını yapmadılar şimdi bunun ceremesini çekiyoruz. TL sadece dolar-euro karşısında değer kaybediyo zannediyosunuz. Papua Yeni Gine Kinası bile olmuş 3,5 lira ne anlatıyosunuz allah aşkına adamlar elinde mızrak mabadlarında yapraklarla geziyolar. AÇ GÖZÜNÜ AÇ öyle ülkücü yazınca ülkücü olmuyosun. Devletinin geleceği için objektif ol…

      1. Şingahlı Ülkücü dedi ki:

        Size cevaben çok geniş bir açıklama yazdım fakat sonrasında hitap şekli ve yazıdaki imla hatalarınıza bakınca vazgeçtim ve sildim. Üçüncü dünya ülkelerinin para birimlerini takip etmeniz gayet güzel fakat ülkemizin geleceğini düşünüyorsanız, bu günün siyasi hamlelerini anlamanız açısından yakın tarih okumanızı size şiddetle tavsiye ederim. Son olarak bu Aziz Milleti ve onun Şanlı Tarihini sevmek ve yüceltmek gibi bir gayemiz vardır evet, ona da söz söylemek haddinize değildir.

        1. Bayburtlu dedi ki:

          Size durumumuzun ne kadar kötüye gittiğini anlatmak için 3. dünya ülkelerini örnek veriyorum. Hala çıkmış hitap şekliniz kötü yok bu kötü diyorsunuz. Kısacası ülkenin durumu hiç iyiye gitmiyor , yönetemiyorlar. Türk milletinin artık daha iyi daha adil daha hakkaniyetli birine ihtiyacı vardır. Hadi Allaha emanet Allah akıl fikir ihsan eylesin…

  3. TAHSİN dedi ki:

    Ayranı yok içmeye tahtırevanla gider sı……

  4. Yalçın dedi ki:

    Ben fırıncı değilim? Görüyorumki burada herkez bol keseden sallıyor. Ekmeğe gelen zam 1 çuvalda 120 TL fazladan kazandırır fırıncı ya ya una gelen zam 180 TL çuvalda 60 TL zarar etmiş oluyo fırıncı diğer artan maliyetlerini hiç saymıyorum bile sonrada siz hak alacaksınız dimi. O haktan aç gözlülükten bahsedenler gidip 3 gün fırıncının yanında çalışsın bakalım kimin hakkını kim yiyiyor görsünler

  5. Halil dedi ki:

    Merak ediyorum aç gözlü fırıncılar hiç demezlermi insanlar ne yiyecek kuru ekmekle karnımız doyuyor bundan sonra taş bağlarız obur tarafta görüşürüz fırsatçılar

  6. ADİL dedi ki:

    Almayın bir hafta ekmek ondan sonra kuzu kuzu indirim.

  7. Yüsra dedi ki:

    Bir sene içinde %100 zam yaptı Bayburt için konuşuyorum. Ülke de daha yeni zam gelecek

  8. Ural dedi ki:

    Fırıncılar çalışanlara % 25 zam yaptıysa diyeceğim bişey yok

  9. Enes dedi ki:

    Halkımıza müstehak , sesimizi çıkarmadığımız sürece 5 de olur 10 da. Milletin uyanıp noluyo demesi lazım.

    1. M.T.K dedi ki:

      Sesini çıkaracağın kişiler fırıncılar değil, akp iktidarıdır.

      Siz dış güçler masalları ile kandırılırken ülke mahvoluyor, insanımız süründürülüyor. (Telefonumun markası Samsung M21..Fiyatı 2100 lira!!!!)

      Bugünler daha iyi günleriniz. bu sadece fragman. film yakında..

      1. Enes dedi ki:

        Bende ondan bahsediyorum zaten dostum. İktidar başta olduğu sürece her şey olabilir. Artık milletin buna dur demesi gerekiyor. Seçim gelsin artık !!

  10. Eko69 dedi ki:

    Olsun. Insanlar da yarim ekmek alir. Sogani tane tane alir. Sonucta Bagimsizlik mücadelesi veriyoruz. Dis güclere diz cökmiyecegiz. Taa ki acliktan dizmizde fer kalirsa. Ekmek bulamazsak da pasta yeriz….. (ironi)
    Merak ediyorum bu laflara gercekten inanan var mi? Hani dis gücler, mücadele vs. Gercekten merak ediyorum. Lütfen yorumlarinizi paylastirin.
    Yoksa ekonominin yanlis yönetildiginden dolayi bu duruma gelindigine inanan varmi?

    1. Şafak Güngör dedi ki:

      “bir gün hz. ali’nin taraftarlarının yoğun olduğu küfe’den, bir arap, devesiyle şam’a gelmiş. şam sokaklarında dolaşırken biri ona yanaşmış:
      – ver o dişi deveyi bana! demiş. tartışma büyümüş, küfe’den gelen adam, “bu deve benimdir, üstelik dişi değil, erkektir” diye itiraz etmişse de anlaşamamışlar. konu muaviye’ye yansımış.
      halk meydanda toplanmış… muaviye, küfe’den gelenle şam’da deveye sahip çıkan yerliyi dinledikten sonra, kararını açıklamış:
      – bu dişi deve şamlınındır!
      sonra toplananlara dönmüş ve sormuş:
      – ey cemaat, bu dişi deve kimindir?
      cemaat hep birlikte bağırmış:
      – şamlınındır!
      küfeli şaşkın bir vaziyette devesinin ardından bakakalırken, muaviye onu yanına çağırmış:
      – ey küfeli, dinle! sen de ben de biliyoruz ki, bu deve senindir ve dişi değil, erkektir. ama sen küfe’ye dönünce gördüklerini ali’ye anlat ve de ki: “ey ali, muaviye’nin, dişi deveyi erkekten ayırt edemeyen, o ne derse evet diyen 10 bin adamı var! ayağını denk al!”

    2. YUSUF dedi ki:

      Büyüklerine sor sana engin tecrübeleriyle Türkiye’nin geçmişten günümüze kadar olan süreçteki konumunu anlatır.Canakkale Destanı’nı anla günümüzü çok anlarsın.Yunan ve Ermeniliri iyi tanı günümüzü çok anlarsın.Yanıbaşında’ki Suruye ve Irakta’ki emperyal güçleri akan kan ve göz yaşını anla günümüzü çok anlarsın.Hiç bir şey ablamıyorsan 7 düvelin ülkemiz için harita biçmesini anla çok şey anlarsın….

      1. Enes dedi ki:

        Çanakkale ile bu durumu bağdaştırmak yani ne biliyim alakası bile yok. Baştakilerin ekonomiyi yönetemeyip ülkeyi bu hale sokmasından yine dış güçler mi sorumlu oldu ? Fabrikaları satıp üretimi azaltınca olmayacak mıydı zaten bunlar ? Dolar olmuş 13 euro 15 azeri manatı 7,5 azerbaycan da mı dış güç ? Artık Türkiyeye pespembe bakmayın. YÖNETEMİYORLAR!!

        1. ŞEMSETTİN dedi ki:

          Enes beg sehen heral okumus cahalsan.Cebüzdeki telefonuz aypon samsung 2 milyrlik telefonlarsen gene para para diyirsen gözin mi aç karnin mi ekenomi dersünden bahsedir sen gencler rahata alışmıssız asil bu tospenbek hayat

          1. Enes dedi ki:

            😀 cebimizdeki telefonlar neden 3 bin 5 bin önce onu sor dayıcım. Elin oğlu dışarıda 700-800 birime alırken biz neden burada 13-14 bin birime alıyoruz ? Gelmiş burada akıl veriyosun bi de ekonomi süpermiş. Markete de gitmiyosun herhalde. Her şeyin fiyatı artıyo sürekli , hala iyi diyosan böyle yaşamaya devamm. Sizin gibilere müstehak ama işte naparsın kurunun yanında yaş da yanıyo…