Dolar 32,3918
Euro 35,1481
Altın 2.325,22
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt’ta Düğün Konvoyu İneğe Çarptı, Köy Halkı İsyan Etti!

Bayburt’ta Düğün Konvoyu İneğe Çarptı, Köy Halkı İsyan Etti!
25 Ağustos 2019 22:36 | Son Güncellenme: 25 Ağustos 2019 22:38
A+
A-

Bayburt’un merkeze bağlı Yolaltı Köyü yol ayrımı yakınında meydana gelen kazada düğün konvoyundaki bir araç karayolu üzerinde ineğe çarptı. İnek telef olurken yaralananın olmadığı araç hasar gördü. 

Akşam saat 18.30 sıralarında meydana gelen kazada, Yolaltı Köyü çobanının karayolundan geçirmeye çalıştığı hayvanlardan birisine düğün konvoyundaki 34 BVN 3243 plakalı araç çarptı. Kazanın haberini alan köy sakinleri kısa sürede kazanın yaşandığı yere geldiler. Köylüler karayolundan hayvanların sürekli geçtiği yolun bariyerlerle  kapatılmış olmasına tepti gösterdiler. Trafik polislerinin ve jandarmanın kazadan kısa bir süre sonra olay yerine gelmeleriyle birlikte karayolundaki normal trafik akışı sağlanmış oldu. 

Yolaltı Köyü Muhtarı Aydın Tutar ve köy sakinleri köylerinin yol ayrımında altgeçit yapımının durdurulması ve hayvanların sürekli geçiş sağladığı karayolunun bariyerlerle kapatılmasına tepki gösterdiler. Bir çok kazanın köy yolu kavşağında yaşandığını can kayıplarının yaşanmaması için bir an önce çözüm üretilmesini istediler.  

Kaza sonrası köy çobanı ve düğün konvoyda bulunan bazı kişilerin tartışması bir anda ortalığın karışmasına neden oldu. Trafik akışının bir süre durmasına neden olan tartışmayı, Jandarma ekipleri kavgaya dönüşmeden önlenmiş oldu. Kısa bir süre trafiğe kapanan karayolu köy halkının dağılması sonrası normal seyrine dönmüş oldu.

YORUMLAR

  1. fikret dedi ki:

    bayburt sahipsiz oldukça erzurum trabzon daha çok yönetir inek havada mı gidecek bütün canlıları göz önüne alacaksın güzergahtaki insanları mağdur etmeyeceksin ama bu bayburtta olmaz

  2. vatandaş dedi ki:

    bayburt da bölünmüş yollar bir çok köy yolu ve meralara geçiş güzerkehlarını öldürmştür biran önce yetkililerin bu maduriyeti ortadan kalırmaları gerek temennimiz korkduklarımız başımıza gelmeden çözülmesi.

  3. BİRİSİ dedi ki:

    BEN BURADA DÜĞÜN KONVOYU KONU OLMUŞKEN BAŞKA DA BİR KONUYA DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUM.
    ÖZELLİKLE BU YAZ YAPILAN DÜĞÜNLERDE ÇOK FAZLA SİLAH ATILIR OLDU. YA HİÇ Mİ TELEVİZYON İZLEMİYORUZ. O KURŞUNLARDAN BİRİSİ BİR CANA MAL OLABİLİR. YANAN ATEŞLER NASIL DA BİR KURŞUNLA SÖNÜYOR TELEVİZYONLARDAN HİÇ Mİ İZLENMİYOR. BU İŞE BİRİLERİ DUR DEMELİ. DÜĞÜN SAHİPLERİ ONLAR OLMADI DÜĞÜNE KATILANLAR ONLAR OLMADI MUHTARLAR ONLAR DA OLMALI VALİLİK EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ YOLUYLA KESİN ÖNLEM ALMALI. ÖNLEM ALINMADIĞI TAKTİRDE AH VAH ETMENİN MANASI YOK.

  4. ali dedi ki:

    valilik olaya el atması lazım özellikle düğün konvoylarını yasaklamalı kaza çok oluyor herşey düğün salonunda bitmeli

  5. Vatan dedi ki:

    Durum içler acısı
    Trabzondan mühendis bayburta gelmeden oturduğu yerden bu yolları ciziyor. Bütün bayburt yan yana gelse o mühendisin kararını bozamıyor. Yıllardır aynı sorun. Umarız koy halkından veya orda bi başkasının canı yanmasın.

  6. bihemta dedi ki:

    yollar ne zamandır ineklere göre dizayn edilir oldu?

  7. talip dedi ki:

    İneğin ölümünün günahını Allah o yolun planı tasarlayanın,gerekli çalışmayı gerçekleştirmeyen çalışanların boynuna atf eylesin.Bu yol sadece bir ineğin ölümüyle değilde o yolda dolmuştan inip bir köy vatandaşının ölümüyle de sonuçlana bilirdi.Daha ne kadar seyirci kalınacak vicdanınıza bırakıyoruz.Gerekli çalışmaların derhal başlamasını istiyoruz bir hayvan ve insan ölümünü daha bekleyemeyiz .Köy halkından da ricamız hukuk çerçevesinde haklı mücadeleyi göstersin.