Dolar 32,5591
Euro 34,8861
Altın 2.428,95
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Bayburt’ta Dolmuşlarda Kartlı Dönemi Başladı

Bayburt’ta Dolmuşlarda Kartlı Dönemi Başladı
15 Ocak 2019 16:22 | Son Güncellenme: 15 Ocak 2019 16:23
A+
A-

Bayburt’ta para ile dolmuşa binme devri artık sona eriyor ve dolmuşlarda kartlı sisteme geçiliyor.

Bayburt Şoförler ve Otomobilciler Odasının projesi olarak uygulamaya başlanan kartlı sistem için vatandaşların bir an önce kartları almaları isteniyor.

Oda Başkanı Burhanettin Kahrıman, yaptığı açıklamada toplu taşıma ve taksilerde yaşanan sorunları çözüme kavuşturmak için gayret gösterdiklerini belirterek, ilk adım olarak taksilere taksimetre zorunluluğu getirdiklerini hatırlatarak, şimdide şehir merkezinde toplu taşımada kullanılan dolmuşlara kart düzenlemesi getirdiklerini ifade etti.

Kahrıman konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“İlimizde özellikle şehir içi toplu taşımada Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak vatandaşlarımızın ve esnafımızın yaşanılan sorunların çözümü adına ilk adım olarak ticari taksilere yönelik çalışmalar neticesinde taksimetre uygulamasını başlatmış olup, fiyat tarifelerinin standart olarak uygulanması başlatılmıştır. İkinci adım olarak ta şehir içi dolmuş taşımacılığında yaşanan sorunların daha asgari düzeye indirgemek ve vatandaşlarımızın da indi-bindi sırasında para alışverişi uygulamasını kaldırmak adına kartlı sistem uygulamasına geçilmesine karar verilmiştir.” Dedi.

“Öğrenciler ve emeklilere indirim”  

Şehir Merkezinden 3 noktada temin edilebilecek dolmuş kartlarının tüm vatandaşlar tarafından ilerleyen günlerde kullanımı zorunlu olacağı söyleyen Kahrıman, “Bu uygulama esasına göre öğrencilerimizin öğrenci kartlarını kimlikleriyle birlikte ibra etmeleri durumunda indirimli dolmuş kartlarını alabilecekleri ve emekli vatandaşlarımızın da indirimlerden faydalanabilecekleri kararlaştırılmıştır. Kart alımlarında ücretlerin daha asgari seviyede olacağı da uygulama kapsamına alınmıştır. Bahsi geçen uygulamanın hayata geçebilmesi için duyarlılık ve dayanışma içerisinde olan S.S.6 Nolu Şehir İçi Dolmuş Kooperatifi yönetim kuruluna ayrıca teşekkürlerimi sunar, herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmemesi temennisiyle, dolmuş çalışanlarımıza başarılar diler, vatandaşlarımıza huzurlu bir ortamda yolculuk yapmalarını temenni ederim.” şeklinde konuştu.

Kartlar ilk aşamada, Şehir İçi Dolmuş Kooperatifi Binası, Saat Kulesi karşısında bulunan Çoruh Kuruyemiş ve Türk Dünyası Parkı’nın karşısında bulunan Yedi Karanfil Kuruyemiş’ten temin edebilecek.

 

YORUMLAR

  1. vatandaş dedi ki:

    Sayın Kahrıman, taksilere düzenleme getirdik diyorsunuz 10 Tl. olan taksi ücretlerini ortalama 15-17 Tl. oldu, soruyorum size bu gariban vatandaşa devletimiz yüzde elli zam verdimi ki bu kadar fahiş zam yapıyorsunuz.bu milletin vebalı başkan olarak bizzat sizin omuzlarınızda akşam rahat yatıpda bu vebali kaldırabilirseniz yolunuza devam edin

  2. ahi dedi ki:

    artık bu sayede vergilerinide tam verirler yada vergi vermeye başlarlar maliye hemen sistemi takibe almalı milletin parasını alıp sembolik vergiler veren esnaf vergiyi vatandaştan alıyorsunuzda devlete neden vermiyorsunuz

  3. Mert dedi ki:

    Üniversite öğrencisiyim. KArt olmadığı için tam bilet ödüyorum.Kartta sıra var. Öğrenci kimlik kartım var ama yine tam ödeyeceğiz. Bu bayburtta hiç mantıklı iş olmaz mı acaba ?

  4. orhan dedi ki:

    Düşününki bu günkü taşıma ücreti (tam) 1.75 tl ben bugün 100.00 tl yüklesem 57 kez dolmuşa binme hakkı doğuyor.ancak yarın ücret 2,00 tl’ye yükselse 50 kez dolmuşa binme hakkı olacak. aradaki 7 kez dolmuşa binme hakkı vatandaştan alınıyor .hizmet almadan 100 tl’yi alan S.S.6 Nolu Şehir İçi Dolmuş Kooperatifi parayı kazanıyor. Bayburt Şoförler ve Otomobilciler Odasının projesi vatandaş odaklı olmadığını düşünüyorum. dolmuş sahiplerini memnun etme odaklı ben hizmeti almadan ücreti ödüyorum daha uygun olması gerekmez mi ??????? eğer vatandaş odaklı ise bu sistem hizmet almadan ücretini karta yükleyen öğrenci-sivil-emekli için peşin yüklemelerde en az % 10 veya %15 indirimli satış yapın ki o zaman Bayburt Şoförler ve Otomobilciler Odasının bu işi VATANDAŞ için yaptığını benimseyelim ve hep birlikte takdir edelim

  5. müşteri dedi ki:

    Kartların sembolik bir fiyata 1,2 TL gibi verilmesi lazım.10 TL olduğu söyleniyor…Ayrıca dolmuş şoförlerimizin (görevini layıkı ile yapanları tenzih ederim) sık sık denetlenmesi v e eğitimden geçmesi gerekir. Yolda rast gele durma,kalkma,sollama ve sinyal kullanmama gibi ciddi sıkıntılar var.Belediye araçlarını da toplu taşıma da bekliyoruz…

  6. menderes dedi ki:

    her kuş tamam leylek mi kaldı..dolmuş da sorun kart sorunumuydu..güldürmeyin insanı…önce dolmuş şöforu insan olmayı öğrenecek…sonra….insan gibi konuşmayı..sonara .davranış kurallarını..bir şehit yakınına…bir kadına..bir yaşlı ya insan gibi davranacak….satmış köyde 2 tarla gelmiş baybur da dolmuş almış…para var…. ama ..insanlıkan bi haber….. otobüslerin devreye girmesini istiyoruz..bu kaba saba dolmuş şöforllarının yontulması şart…. ondan sonra kart ..yada para ne olacak sa…dünyanın neresinde paranın geçmediği görülmüş….iyice b….u çıkardınız…… şu şehri yaşanmaz yapmak için elinizden gelen her şeyi yaptınız alın başınıza çalın…..

  7. budak dedi ki:

    Onu bunu bırakın da toplu taşıma için alınan otobüslerden ne haber?Öğrencilerin kalabalık şikayeti üzerine gösteriş olsun diye alındı bir daha gündeme gelmedi. Bayburtta işler böyle zaten.Ucunu millete gösteriyolar sonrada olay unutulup gidiliyor.Biraz sözünüzün eri olun.