Dolar 32,3680
Euro 34,9630
Altın 2.325,55
BİST 9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Bayburt’ta devlet büyüklerine ait bulvarlar ki isimler yeniden düzenlendi

Bayburt’ta devlet büyüklerine ait bulvarlar ki isimler yeniden düzenlendi
1 Nisan 2020 23:49 | Son Güncellenme: 1 Nisan 2020 23:51
A+
A-

Bayburt şehir merkezi Erzurum ve Trabzon karayolu güzergahında bulvarlara verilmiş olan isimler Bayburt Belediyesi tarafından yeniden düzenlendi.

Şehir merkezi içerisinden geçen Erzurum ve Trabzon yol güzergâhındaki bulvarlarına önceden verilmiş devlet büyüklerinin isimleri yeniden düzenledi. Recep Tayyip Erdoğan ve Turgut Özal Bulvarları ile birlikte üçüncü bir bulvara da Bayburt Belediyesi Meclisi oy birliği ile aldığı kararla Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş’in ismini verdi. Üç ayrı bulvarın da isimlerini taşıyan tabelaların yerleştirilmesiyle birlikte söz konusu kavşaklarda ve orta refüjlerde de düzenleme çalışması gerçekleştirdi.

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Şehrimizde trafik akışının yoğun olduğu Erzurum-Trabzon yol güzergâhında daha önce devlet büyüklerimizden 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın isimleriyle bilinen bulvarlarımızla birlikte Belediye Meclisimizin oybirliği ile aldığı kararla 79 yıllık ömrünü birlik ve beraberlik için devletimize ve milletimize adamış merhum Alparslan Türkeş’in ismini üçüncü bulvarımıza verdik. Bu vesileyle 17 Nisan 1993’te kaybettiğimiz 8’inci Cumhurbaşkanımız Turgut Özal ve 4 Nisan 1997’de kaybettiğimiz merhum Alparslan Türkeş’i rahmetle yad ediyorum” dedi.

 

YORUMLAR

  1. Hasan Türker dedi ki:

    Prof.Dr.Necmettin Erbakan Hocamızın isminin de BAYBURT un en güzide ve göze batan yere verilmesini talep ediyoruz.Dikkate alınmasını istiyoruz.

  2. Bayburtlu dedi ki:

    Anlayamadığınız kıymetini bilemediğimiz lider sen gönüllerdesin Mücahit Erbakan Hoca mekanın cennet olsun…

    1. Hasan Türker dedi ki:

      Rabbim rahmet eylesin mekanı cennet olsun