Dolar 32,5905
Euro 34,8185
Altın 2.497,83
BİST 9.446,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Bayburt’ta ‘Deneyap Teknoloji Atölyesi’ başvuruları başladı

Bayburt’ta ‘Deneyap Teknoloji Atölyesi’ başvuruları başladı
6 Mayıs 2022 11:48 | Son Güncellenme: 6 Mayıs 2022 13:22
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Bayburt’ta Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulacak. Öğrenciler, robotik kodlama, havacılık uzay, nanoteknoloji ve yapay zeka gibi konularda çalışmalar yapabilecek.

Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

Deneyap Türkiye, Cumhurbaşkanlığımızın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde, 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir iş birliği ile hayata geçirilmiştir. Türkiye’de gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan bu dört önemli kurumun katkıları ile Deneyap Türkiye hayata geçirilmiştir.

Toplamda 4 fazda tamamlanması planlanan Deneyap Türkiye’nin ilk faz çalışması kapsamında Adana, Ankara, Antalya, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Hakkari, İzmir, Konya, Manisa, Muğla ve Trabzon olmak üzere 12 ilde açılan, ikinci faz çalışması kapsamında Adıyaman, Afyonkarahisar, Antalya, Ağrı, Çanakkale, Çorum, Elazığ, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kastamonu, Malatya, Rize, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat ve Yozgat olmak üzere 18 ilde açılan ve üçüncü faz çalışması kapsamında  Ankara, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Hatay, İstanbul, Karaman, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Mersin, Ordu, Sivas, Şırnak, Tekirdağ ve Van olmak üzere 27 ilde açılan atölyelerle birlikte toplam 55 il ve 66 atölyede eğitimler devam etmektedir.

İlk 3 fazda 55 ilde kurulan 66 atölye ile  9.280 öğrenciye Deneyap Türkiye kapsamında eğitim alabilme imkanı sunulmuştur. Bununla birlikte yine aynı faz çalışmaları kapsamında T3 Vakfı tarafından; İstanbul, Ankara ve Gaziantep illerinde Deneyap Türkiye projesi haricinde kurulan toplam 17 atölye ile de 2.720 öğrenciye eğitim alma imkanı sunulmuştur.

Deneyap Türkiye’nin 4.faz çalışması kapsamında ise Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Düzce, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, İzmir, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Manisa, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Tunceli, Trabzon, Uşak, Yalova, Zonguldak üzere 26 ayrı ilde 34 Deneyap Teknoloji Atölyesi daha kurulacak olup 81 ilde 100 Deneyap Atölyesi hedefine ulaşılmış olacaktır.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim alacak öğrenciler ilk aşamada öğrenci seçme sınavına tabii tutulmaktadır. Öğrenci seçme sınavları iki aşamadan oluşmaktadır. Adaylar ilk aşamada e-sınava girmektedir. İlk aşamada başarılı olan adaylar uygulama sınavına girmeye hak kazanmaktadır. İki aşamayı başarı ile tamamlayan öğrenciler eğitim almaya hak kazanır.

4. faz kapsamında yeni kurulacak atölyeler için öğrenci seçme süreci çağrısına çıkılacaktır. Bu Bu atölyeler ile birlikte 1. faz kapsamında kurulmuş ve Eylül ayında eğitim süreçleri tamamlanacak olan 12 il atölyeleri için de öğrenci başvuruları alınacaktır. Öğrenci başvuruları için son tarih 31 Mayıs olup, 1-26 Haziran tarihleri arasında, öğrenci belirleme sürecinin ilk aşaması olan e-sınav, 17-18 Eylül tarihlerinde de ikinci aşaması olan uygulama sınavı gerçekleşecektir. Değerlendirmelerin sonrasında her atölyeye 100 ortaokul, 60 lise olmak üzere 160 öğrenci kabulü gerçekleşecektir.

E-sınav, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yer alan gençlik merkezlerinde kurulacak olan 62 farklı sınav merkezinde gerçekleşecek olup eğitim alacak öğrencilerin 2,5 katı kadar aday kapalı spor salonlarında gerçekleşecek olan uygulama sınavına davet edilecektir.

4. faz kapsamında yapılacak sınav ile birlikte Deneyap Türkiye projesi ile 6.720 öğrenciye, yine bu faz kapsamında T3 Vakfı tarafından İstanbul’da kurulacak atölyeler ile 1.600 öğrenciye daha eğitim imkanı sunulacak olup, 2019 yılından bu yana toplam 20.320 öğrenciye Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim alma imkanı sunulmuş olacaktır.

Başvuru Alınacak İller: Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Düzce, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, İzmir, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Manisa, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Tunceli, Trabzon, Uşak, Yalova, Zonguldak

Başvuru Yapabilecek Sınıflar: Ortaokul seviyesi 4. 5.sınıf Lise seviyesi 8. 9. ve hazırlık sınıfları

Son Başvuru Tarihi: 31 Mayıs 2022

E-sınav Tarihi: 1-26 Haziran 2022

Uygulama Sınav Tarihi: 17-18 Eylül  2022

Eğitim Başlangıç Tarihi: 15 Ekim 2022

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.