Dolar 32,3578
Euro 35,0024
Altın 2.326,06
BİST 9.124,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Bayburt’ta Çoruh Nehri’nin Sessiz Değişimi Devam Ediyor

Bayburt’ta Çoruh Nehri’nin Sessiz Değişimi Devam Ediyor
2 Ağustos 2018 23:17 | Son Güncellenme: 5 Ağustos 2018 17:14
A+
A-

[responsivevoice_button buttontext=”SESLİ OKU” responsivevoice_button voice=”Turkish Female”] Bayburt’un can suyu olarak değerlendirilen ve şehir merkezinden geçen Çoruh Nehrinde başlatılan ıslah projesi her geçen gün nehrin şeklini değiştirmeye devam ediyor. 

DSİ tarafından başlatılan 2016 yılında başlatılan ve 2019 yılında tamamlanması hedeflenen, Bayburt Şehir Merkezindeki Taşkınların Kontrol Altına Alınması ve Çevre Düzenlemeleri adı altında sürdürülen çalışmaların temposu artarak devam ediyor. 

Çoruh Nehrinin her iki yakasında yapımı devam eden istinat duvarlarının yanı sıra, nehir suyunun zaman içerisinde yıprattığı ve çökmelere neden olan taş duvarlara güçlendirici beton istinat duvarları da yapılıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=7nj7w-AG9QM

YORUMLAR

  1. YAVUZ dedi ki:

    YAZIK HARCANAN PARALARA BU HARCANAN PARALARI BU BETON YIĞININI BURAYA GÖMENLERDEN ALLAH SORSUN..HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ…KİMİN PARASINI HARCIYORSUNUZ..DOĞMAMIŞ ÇOCUKTAN TUTUNDA HERKEZİN BU PARALARDA HAKKI VAR…..BU BETON YIĞININ HİÇ KİMSEYE FAYDASI YOK ZARARI ÇOK.BU ÇORUHU GÜZELLEŞTİRMEK DEGİLDİR.. DOGANIN AKIŞINI DOGANIN TABİATINI BOZARSANIZ DOGA SİZE AH EDER..DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE BİR NEHİRE TONLARCA BETONU DÖKEN İLKKEZ GÖRDÜM.TRİLYONLARCA PARAYI BOŞA AKITTINIZ BU VEBALDİR BAKALIM BU VEBALİN ALTINDA KALKABİLECEKMİSİNİZ….BAYBURTUN HER CADDESİNİDE YAPSANIZ HER MAHALLESİNİDE YAPSANIZ YİNEDE BU ÇORUH NEHRİNİN BUNA İHTİYACI YOKTUR….

  2. bihemta dedi ki:

    bir zamanlar da şehrimiz bir metre asfalta muhtaçken güya şehrin çehresini değiştirecek şelalemiz vardı dillere destan! şimdi atıl durumda bekliyor ucube. ondan ders alınmamış ki bu yapılan ona rahmet okutturur cinsten. yazık memleketimin çarçur edilen paralarına. oraya gömülen paralarla bayburtta işsizliğe çare olacak projeler gerçekleştirilebilirdi.

  3. sinirhastasi dedi ki:

    fantazi işleri…

    ya allah rızası için bir düşünelim (devlet total bütçesi ele alındığında).. şimdi bayburtun o kadar alt yapı sorunu varken düzeltilmesi gereken sokağı varken bu kadar betonun atılması dozerın kamyonun calıştırılması mantıklı mı? falanca cadde için belediye butce ararken burada bu fantazi gerekli midir? bakınız ifade etmek istiyorum.. bu yapılan işin kanaatimce ana kalemleri
    iş makınaları man mersedes kamyon veya dozer kepçe bunların çoğu yabancı kökenli yani buradaki araçlara giden paralar yabancılara gidiyor…
    mozot gideri tamamıl cari acığa yansıyıor..
    işçi ücreti emın olun ki % 5 kadar dır.

    yanı özetle %95 para dısarı akıyor.. işçiye verilen %5 ile kalkınma isdihtam v.s. deniliyor…
    değerli yurttaşlar anlayın artık..işte boyle harcamalarla memleket sıkıntıya giriyor. bu kadar atılan beton ile bayburtun bütün problemli sokakları düzeltilebilirdi… önce sokakalr düzeltilip sonra fantazi işler yapıla bilirdi.
    saygılarımla