Dolar 32,5392
Euro 34,7953
Altın 2.437,62
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 27°C
Az Bulutlu
Bayburt
27°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 23°C

Bayburt’ta Çoruh Nehrinde yüzmek isteyenlerden sitem var

Bayburt’ta Çoruh Nehrinde yüzmek isteyenlerden sitem var
15 Ağustos 2022 13:53 | Son Güncellenme: 15 Ağustos 2022 14:05
A+
A-

Bayburt’ta mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarından etkilenen insanlar, Çoruh Nehrinde yüzecek yer olmadığı için yetkililere bu sorunu çözmedikleri için sitem ediyorlar.

Bayburt’un birçok konuda can suyu olarak değerlendirilen Çoruh Nehri sıcak havalardan etkilenenler başta olmak üzere yüzme ihtiyaçlarını karşılayacak vatandaşlar yer bulamakta sorun yaşadıklarını dile getiriyorlar.

Özellikle tatilcilerin Bayburt’ta akın ettiği dönemlere denk gelen sıcak havalarda nehre girerek yüzmek isteyenler yer olmadığı için bu imkândan yararlanamıyorlar. Geçtiğimiz yıllarda Kopuz Köprüsü diye bilinen mevkide kendileri için yüzme alanı oluşturulan yerde bu isteklerini biraz olsun karşılamaya çalışıyorlardı. Söz konusu alanda şuan yüzme imkanı bulunmuyor.

“Yüzmek için Çoruh Nehrinde yer bulamıyorum”

Tatilini Bayburt’ta geçirmeye gelenlerden birisi olan Kaya Aksu, “ Özellikle bu sıcak havalarda Bayburt’ta tatilimi geçirmeye geldim. Kalacağım yeri dahi kiralayarak buraya geldim. Yüzmeyi ve balık tutmayı çok seviyorum. Geldiğime pişman oldum desem yalan söylememiş olurum. Yüzmek için Çoruh Nehrinde yer bulamıyorum. Türkiye’nin en güzel Nehrinde yüzecek yer bulamamak beni gerçekten üzüyor. Umarım yetkililer bu güzel şehirdeki bu sorunu bir an önce çözerler” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Kendi imkânlarıyla nehir kıyılarında yüzmeye çalışanlar ise istedikleri şekilde bir yer bulamadıklarını dile getirerek, yetkililerden bu sorunu çözmelerini bekliyor.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Ömer dedi ki:

    Bir Bayburtlu olarak çok üzgünüm. Memleketin ortasından akan çoruh nehrine girememenin acısını her sıcak günde çoruha mı gitsem? diye sorup ama nereye diye cevap aradığımda bulamadığım, sesimi kime duyurayım? diye sorduğumda yine cevap bulamadığım için çok üzgünüm.

  2. hatem serkan taner dedi ki:

    Bu nehir bizim gelecek nesillere aktaracağımız bir mirastır. Bizlerin anıları var millet, vicdan, eğri ağaç ,kopuz da söyle yüzdük diye başlayan… Gurbetten gelip Çoruh un serin sularında çimmek için bir hevesle yer arayıp bulamayan haklı bir serzenişle fazla birşeymiki bu yapılmıyor diyerek dudak büküp gitmeler…Bu şehrin yaşayanları her şeyin en güzeline laik vesselam

  3. hanefi dedi ki:

    Birde gidin munzur çayındaki halk plajlarına bakın,tabiki bir ilin gelişmesi için en önemli unsur medyadır. Şehrimiz bunun bedelini ödüyor. İşine gelenleri yayınlayıp işine gelmeyenleri yayınlamayan taraflı medyanın eseridir bu şehrin geri kalmışlığı eserinizle gurur duyun.