Dolar 32,5225
Euro 34,9664
Altın 2.434,64
BİST 9.783,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Bayburt’ta Çoruh Nehri yürüme alanları yine sular altında kaldı

Bayburt’ta Çoruh Nehri yürüme alanları yine sular altında kaldı
13 Nisan 2022 17:21 | Son Güncellenme: 14 Nisan 2022 10:02
A+
A-

Bayburt kent merkezi içerisinden geçen Çoruh Nehrinde 2016 yılında DSİ tarafından projelendirilerek yapımına başlanan yürüme yolları son yıllarda olduğu gibi bu yaz sezonunun başlamasıyla birlikte yine sular altında kaldı.

Çoruh Nehri Islah Projesi olarak başlatılan ve nehir içerisinde yürüme yolları olarak projelendirilen çalışmaların büyük bir bölümü tamamlanmış olmasına rağmen nehir suyunun yükselmesiyle birlikte sular altında kalmaya devam ediyor.

Bu projenin uygulandığı alanların bir bölümü sular altında kalırken, henüz karların tamamen erimediği ve nehir suyunun her geçen gün daha da artarak yükseleceği göz önüne alındığında, yürüme yollarının büyük bir bölümünde aynı görüntülerin yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Yapımına başlandığı ilk günden beri eleştirilerin odağı olan Çoruh Nehri Islah Projesi tamamen bitirildiğinde benzer sorunların yaşanıp yaşanmayacağı şimdiden merak konusu haline geldi.

 

 

YORUMLAR

  1. Duman dedi ki:

    Çoruh nehri sulama kanalına benzemiş

  2. Bahattin ŞAHİN dedi ki:

    Düşüncen konuşmana, Konuşman hareketine, Hareketin kaderine yansır, Güzel düşün. güzel yaşa!

    Hz Mevlana Bir nebze Mevlana’nın bu sözüne değer verilseydi Çoruh böyle masum akmazdı. 

  3. B.ŞAHİN dedi ki:

    Bu memleketin yaklaşık 3 asır geçmişi olan bir evladı olarak her Bayburtlu gibi Çoruh ve Kale aşkını o zamana kadar sempati duyduğum ilgili ilimizdeki siyaset adamına bir takım şahsi görüşlerimi ifade ettiğimde maalesef sanki teröristmişim gibi yaklaşım ile karşı karşıya kaldım. Masum bir fikri ifade etmenin bilhassa Bayburt ta ne kadar kötü bir şeymiş meğer bunu anladım.

  4. Enes dedi ki:

    Klasik bir AKP eseri.. Ülke bunun gibi talanlarla dolu. Birilerinin cebine para sokmak için hem milletin hem de doğanın içinden geçtiler. Bayburt insanı tez vakit akıllanmalı, fikirlerini gözden geçirmelidir..

  5. Gurbetci dedi ki:

    Coruh nehrini bu hale getirenler ne kadar sucluysa bayburt halkida o kadar sucludur yillardir gözü kapali akp iktidarini desdeklediler halada desdekliyorlar

    1. Can dedi ki:

      Vizyonsuz işten anlamayan insanlara yetki verirsen olacağı bu. İnsanları yaşadığı şehirden nefret ettirdiniz. Acaba o çoruhun kenarından geçerken ne düşünüyorsunuz. Halkın iyi şeyler düşünmediği kesin.

  6. Hacibaba dedi ki:

    Kardeşim ben 50 yaşındayım benden küçüksen eyer seni anlından öperim eyer büyüksen ellerinden öperim yorumun gerçek bir mert bayburtlu yorumu ağzına sağlık hayırlı ramazanlar

  7. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Bunlar daha iyi günlerimiz, deniz nasıl kirliliği dalgalarla getirip kıyıya vuruyorsa, Çoruh’ta bunu yüzümüze bir gün kusacaktır.. Bu projeye evet diyenler, uygulayanlara dava açılmalı hepsi ADALET önünde hesap vermeliler. Dünya ve Avrupa’nın en hızlı akan nehrinin ismini değiştirip Çay’a çevirdiniz , kenarlarını talan ettiniz, hızınızı alamadınız , Çay diye porsuğa benzemek istediniz, devletin paralarını çar.çur edip zarar verdiniz.. Bu projenin yanlış olduğunu savunan hemşerimiz Mimar Asuman Aydemir UZ hanımı unutmayalım, bu yanlıştır diye muazzam mücadele verdi, bayraktarlığını yaptı, tek başına konferanslar düzenledi, üniversitelerden akademisyenler getirdi anlattırdı, bilime aykırı dedi kimse dinlemedi . şimdi YÜZÜNÜZ KIZARIYOR veya UTANIYORMUSUNUZ.. Bayburt Milli, milliyetçi ,mukaddesatçı, bizden hain, ülkesine zarar vermez diyenlere sesleniyorum bu ne..? Vatan, Bayrak ,Ezan diyerek ,nutuk atarak ,vatan sevdalısı olunmuyor… Peki bu zararı nasıl verdik ,birileri izah etsin, hesap versin.. Son olarak şunu ifade edeyim bizim ÜNİVERSİTEMİZ nerede.? hangi icraata öncülük ediyor veya yanlışa karşı çıkıyor..? gören, duyan var mı.? Bayburt’a ne zaman el atacaklar.? atamazlar ki, çünkü boğazlarına kadar siyasete batmışlar, bilim adamlıklarını unutmuşlar. Ramazan günü bu icraattan sorumlu olanlara sesleniyorum, hangi vicdanla iftarınızı rahat açıyorsunuz şaşıyorum.. Maalesef Bayburt’ta neyi tutuyorsak elimizde kalıyor.. Sahipsiz Bayburt ,hayırlı ramazanlar..

    1. İsmail YEŞİLÇİÇEK dedi ki:

      Çok güzel özetlediniz ama okuyan kulak veren yok. Proje uygulandı sunuç bu. Ekmeğini suyunu içtiğim insanını çok sevdiğim kendi memleketimden daha çok sevdiğim Bayburt’a üzülüyorum

    2. Gurbetci dedi ki:

      Allahina gurban yazdiklarinin altina imzami atarim

  8. Musa dedi ki:

    Şu çoruhun geldiği hale bak bırakmadılar özgür aksın bunun çevre düzenlemesini yapan mühendislere üstün başarı ödülü verilmesi lazım bir nehri bu kadar kötü hale getirdikleri için bu aynı zaman da israftır yahu bunun birde mali yönden ne kadar külfet yazık ya bu memleket sahipsiz değil Çoruh nehrini bu hale getirenler utanmalı

  9. Bayburt dedi ki:

    Kimin eseri

  10. Doğru söyleyen dokuz köyden kovulur. dedi ki:

    Bu projenin dahi bir çok projenin tekrar tekrar ihalesi yapılarak devletin parasını yiyenlere haram zıkkım olsun. O paralarda tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır . Siz bu şeyleri boşa harcayın bunun vebali burda çıkmasa diğer tarafta elbet çıkar. Bir zaman tirübünleri yapıp yapıp yiktiniz devletin paralarını hep boşa harcadınız benim hakkım helal değil söylenecek çok söz var ah böyle yönetimde bir yetkim olsa kimse kalmazdı sanırım çalışan disiplinli bir yönetim olacagindan hiç şüphem yok umarım bu devran böyle devam etmez Cumhurbaskanimizla konuşabilsem yemin ederim düşüncelerimin hepsini iletmek isterdim .