Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 16°C
Per 14°C

Bayburt’ta Çoruh Nehri üzerindeki yeni köprünün yapımı devam ediyor

Bayburt’ta Çoruh Nehri üzerindeki yeni köprünün yapımı devam ediyor
4 Aralık 2023 18:32 | Son Güncellenme: 7 Aralık 2023 10:46
A+
A-

Bayburt’ta yıkılan tarihi köprünün yerine yapılacak olan kemerli köprünün yapım çalışmaları devam ediyor.

Kent merkezinden geçen Çoruh Nehri üzerinde Erzurum Köprüsü diye bilinen tarihi köprüde ekim ayında başlayan yıkım çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlandı. Yapılacak olan yeni köprünün bir bölümü tamamlanırken, çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Yılsonuna kavuşturularak trafiğe açılması planlanan köprünün hava şartları göz önüne alındığında çokta mümkün görünmüyor. DSİ tarafından yapımı davam ettirilen köprünün, hava şartları elverdiği sürece çalışmalara devam edileceği belirtildi.

Beton olarak yapılacak olan kemerli köprünün dış bölümleri ise Bayburt taşından oluşturulacak.

Diğer taraftan nehir üzerinde çalışmaları başlatılan yaya köprülerde ise çalışmalar yaz sezonuna bırakıldı.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Anonim dedi ki:

    Orada çoruha kadar uzanan büyük ağaçlar vardı,gece yürürken hep kuş sesleri duyardık.Hepsini kesmişler.Kesin acımayın.Doğa da acımaz sonra size.

  2. Bayburtlu Garip dedi ki:

    Erzurum köprüsüne kadar iki köprü daha yapılacak her hal. Ama yol ve yaya yürüyüş yolları yine aynı görüntüler etraf berbat. Bir yer bitmeden niye her yer sökülüyor anlamak zor. Düzeltilene kadar epey zaman geçti yine yürüyüş yolları mahvoldu. Zaten yürüyüş yollarına döşenen taşlar da zeminden oynamış bozulmuştu. Nasıl işçilik nasıl kontrol etmek anlamak zor. Yazık değil mi yapılan masraflar. Ne kontrol edenler var ne hesap soran var görüntümüz bu. Şu belediyenin yetkilileri bir çıksın şu Erzurum köprüsüne kadar yürüyüş yolunu kontrol etsin de rezilliği görsün. Kaldırımlar bozulmuş, köprü yapılacak diye kaldırımlar sökülmüş berbat bir görüntü. kimse rahatsızlık duymuyor. Hala belediyeciliğin asli görevleri kavratılamamış maalesef.

  3. Arif dedi ki:

    Eskisinden daha alçak oldu. Yaya yoluda dar oluyor.