Dolar 32,5470
Euro 34,7468
Altın 2.495,43
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 20°C

Bayburt’ta Çoruh Nehri Islah çalışmaları yavaşladı

Bayburt’ta Çoruh Nehri Islah çalışmaları yavaşladı
18 Ağustos 2020 21:15
A+
A-

Bayburt’ta 2016 yılından buyana devam eden Çoruh Nehri 1. Etap Islah çalışmalarının bu yılda tamamlanması beklenmiyor.

2019 yılında tamamlanması hedeflenen ancak 2020 yılına ertelenen nehir içerisindeki ıslah çalışmaları ekonomik nedenlerden dolayı yavaşladığı, bu nedenle 2021 yılında tamamlanabileceği belirtiliyor.

Çoruh Nehri Islah Projensin 1. Etabı bitirilmeden 2. Etap projesi için çalışmalar hızlanmış durumda. Bayburt Belediyesi ve DSİ tarafından belirlenecek olan 2. Etap projenin ise kısa sürede tamamlanarak ihaleye çıkarılması bekleniyor.

Devam eden ıslah projesi Erzurum köprüsü diye bilinen yerden İl Müftülük binasının yakınında bulunan yaya köprüsüne kadar devam ediyor. 2. Etap projesi ise devam eden projeden tamamen farklı olarak yapılacak ve yine yaya köprüsünün bulunduğu yerden Bent Köprüsü’ne kadar uzanan bir mesafede gerçekleşecek.

YORUMLAR

  1. Bayburt ahalisi dedi ki:

    Hiç mi karadenizdeki sellerden ders almadınız ?
    Çoruha gem vuramazsınız …
    Saçma sapan işlere dünya kadar para harcanıyor. Vergilerimiz saçma sapan işlerde heder ediliyor.
    Güya ıslah çalışması…
    Bu çalışma gelecek selde heder olduğunda, yapanlardan, yaptıranlardan, imzası olanlardan Bayburt Halkı hesap soracaktır.

  2. egemen dedi ki:

    boşuna o taşları yapıştırmayın, çünkü çoşkun sular geldiğinde yerinden çıkıp su ile birlikte yüzecekler…