Dolar 32,5507
Euro 34,8733
Altın 2.427,52
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 27°C
Az Bulutlu
Bayburt
27°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 23°C

Bayburt’ta Çoruh Nehri Islah Çalışmaları 6. Yılında Bitecek Mi?

Bayburt’ta Çoruh Nehri Islah Çalışmaları 6. Yılında Bitecek Mi?
3 Temmuz 2021 23:01 | Son Güncellenme: 3 Temmuz 2021 23:08
A+
A-

Bayburt’ta 2016 yılında yapımına başlanan Çoruh Nehri 1.Etap Islah çalışmalarında aradan geçen 6 yıl sonra tamamlanma aşamasına gelindi.

Kamuoyunda yapımı başladığı ilk günden beri eleştiri konusu olmaya devam eden Çoruh Nehri Islah çalışmaları 6. yılını tamamladı. Son iki yıldır ekonomik nedenlerden dolayı çalışmaların yavaşlatıldığı projede yer alan mermer kaplama işlerinin bir bölümü ekonomik nedenlerden dolayı tamamlanamayacak. DSİ’nin sorumluluğunda yapımı devam eden çalışmalarda yürüme alanlarındaki paledyenlerin temizlenmesi ve bozulan yerlerin tadilatlarının yaklaşık bir veya bir buçuk ay sonra tamamlanması hedefleniyor.

Nehir içerisinde yürüme alanlarının tamamında bulunan çiçekliklere ekilmesi düşünülen mevsimlik ve süs bitkilerinin önümüzdeki yıl için ekilmesine karar verildi. Bu yıl içerisinde çalışmalar yaklaşık bir buçuk ay sonra tamamlandıktan sonra insanların nehir içerisindeki yürüme yollarını kullanabileceği belirtildi.

Çoruh Nehrindeki 1. Etap çalışmaları tamamlanıp üzerinden bir yıl geçtikten sonra DSİ tarafından işin kesin kabulü yapıldıktan sonra Çoruh Nehri 1. Etabı Bayburt Belediyesi’ne devredilmiş olacak.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.