Dolar 32,3228
Euro 35,1013
Altın 2.301,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt’ta Çığ Nedeniyle Kapanan Yol Açıldı

Bayburt’ta Çığ Nedeniyle Kapanan Yol Açıldı
7 Şubat 2020 11:34
A+
A-

Bayburt’ta etkili olan kar ve tipi yüksek kesimlerinde etkili oldu ve Demirışık köyü yoluna çığ geldi.

Bayburt’un yüksek kesimlerinde kar ve tipi nedeniyle kapanan köy yolları birer birer ulaşıma açılırken, Demirışık köyü yoluna çığ geldi. Bölgeye jandarma ve İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi. Herhangi bir zararın oluşmadığı çığ hadisesinde yol ekiplerinin çalışmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit de kar ve tipinin etkili olduğu güzergahlarda incelemede bulundu. Koçyiğit, “Zaman zaman etkili olan kar yapışı ve tipi nedeniyle kapanan yollarımızı açmaya, yolda kalan vatandaşlarımızı kurtarmaya devam ediyoruz. Heyelanlı bölge olan ve hemen hemen her sene çığ gelen Demirışık köyümüzde bu sene de çığ geldi. Hamdolsun sorun yok. Yerinde inceleyip herhangi bir aksaklığa neden olmadan kazaya sebebiyet vermeden çalışmaları tamamlamak istiyoruz” dedi.

Ayrıca gece geç saatlerde aracıyla Taht köyüne doğru giderken yolda mahsur kalan bir vatandaşta İl Özel İdaresi Merkez Şantiye ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.