Dolar 32,3266
Euro 35,0806
Altın 2.300,55
BİST 9.049,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt’ta Çay Fabrikası Faaliyete Başladı

Bayburt’ta Çay Fabrikası Faaliyete Başladı
14 Temmuz 2016 00:19 | Son Güncellenme: 17 Temmuz 2016 11:26
A+
A-

Bayburt organize sanayisinde yıllar önce yapımına başlanan Yılmaz Gıga Çay ve Un Entegre Tesisinde yaş çay işlenmeye başlandı.

Yaş çayın imalatının Bayburt’ta nem olmadığı için mükemmel yapıldığını belirten tesis sahibi Mehmet Yılmaz, “ Bayburt’a bu tesisi kurarken kafamda bazı soru işaretleri vardı. Şimdi ise bu soru işaretleri kafamdan silinmiş durumdadır. Bu düşünceler çerçevesinde diyorum ki, Karadeniz’de değilde Bayburt’ta bir çay borsası kurulabilir. Yıllar önce organize sanayisinde alt yapı sorunları vardı. Şimdi ise genel manada bu sorunlar çözülmeye başlandı. Çünkü Maliye Bakanımız bu konuda çok titiz bir şekilde buraya önem veriyor. Bir çok sorunu çözeceğine dair bizlere söz verdi ve bazı sorunlar şimdiden çözülmeye başlandı. Ayrıca Naci bey, yeni oluşacak olan iş verenler için yeni iş yerleri yapacaklarını ve isteyenlere kiralayacaklarını söyledi. Şimdiden Karadeniz’deki işletme sahiplerinden kiralık yerlerin yapılmasını bekleyenler dahi var.

Türkiye ve Dünya buraya akın edecek

Dediğimiz gerçekleşir ve Bayburt’ta çay üretimi çoğalır ve dolayısıyla çay borsası olursa Türkiye ve Dünya bunu öğrenirse herkes buraya akın edecek ve çayını buradan alacaktır. Bir çay imalat fabrikasında en az 25 ila 30 kişi çalışır. Fabrika sayısı ne kadar artar ise çalışan sayısı da o kadar artacaktır. Ayrıca bir çok kişi ve sektör bu işten para kazanır hale gelecektir. Karadeniz’deki işletmeler burada çaylarını işleyecek olursalar ekonomik manada yaklaşık olarak yüzde 30 ila 35 civarında kar etmiş olacaklar. Birde Bayburt Araklı arasında yapılan ve yakında tam olarak faaliyete geçecek olan tünel işletmeciler için bulunmaz bir nimet olacaktır. Bununla birlikte Bayburt’un bulunduğu konum itibariyle bir çok ilin merkezi gibi olacaktır. Buradan Karadeniz’deki çay işletmecilerinin Bayburt’a gelip fizibilite çalışması yapmalarını ve ona göre karar vermelerini istiyorum. Ben tek tabanca olarak burada çalışmak istemiyorum. Gelsinler burada hep beraber kardeş gibi çalışalım ve kaliteli çayımızı dünyaya göstermiş olalım. Ve son olarak tekrar etmek istiyorum, Bayburt Türkiye’nin çay borsası olacaktır ” ifadelerini kullandı.

https://www.youtube.com/watch?v=3U9I2GXlcFI

 

 

YORUMLAR

  1. ESLEM dedi ki:

    YILMAZ GIDANIN SAHİBİNİ YATIRIMINI BAYBURTA YAPTIĞI İÇİN TEBRİK EDİYORUM .
    İNŞALLAH İLİMİZİN YÖNETİCİLERİ BU GİBİ TEŞEBBÜS SAHİBİ İNSANLARA YARDIMCI OLURLAR, SORUNLARI VARSA ÇÖZERLER.
    YATIRIM YAPANLARIN SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞURSA BU DURUM DİĞERLERİNİ DE OLUMLU OLARAK ETKİLER.
    BU VESİLE İLE BAYBURTTA DA İSTİHDAM SAHASI OLUŞUR.
    İLİMİZİ YÖNETENLER, LÜTFEN BU GİBİ İNSANLARA SAHİP ÇIKALIM, BU İNSANLARI TEŞVİK EDELİM VE YARDIMCI OLALIM. ACİLEN ALT YAPI VE ÜST YAPI İLE İLGİLİ SORUNLARI BİTİRELİM.

  2. ali dedi ki:

    yılmaz gıda yıllar öncede benzer açıklamalar yapmıştı merak ettiğim bir konu 30 kişi çalışıyormu tesisde. ben hiç çalışian görmedim en az 30 kişi çalışır diyor bir destek teşvik beklentisimi var acaba başarılar dileriz

  3. Tuncay dedi ki:

    TEŞEKKÜRLER YILMAZ GIDA