Dolar 32,5881
Euro 34,8027
Altın 2.508,00
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Bayburt’ta bytat Turşu Fabrikası Törenle Hizmete Açıldı

Bayburt’ta bytat Turşu Fabrikası Törenle Hizmete Açıldı
23 Kasım 2022 18:15
A+
A-

Bayburt Belediyesi tarafında faaliyete geçirilen Yöresel Ürünler ve Turşu Fabrikası törenle hizmete açıldı.

Bayburt Belediyesin ilk defa üretim ve istihdama yönelik hayata geçirilen Yöresel Ürünler ve Turşu Fabrikası, saygı duruşu ve istiklal marşının okumasının ardından dualar yapılarak hizmete açıldı.

Tarım Yerleşkesinde 1000 metrekare alan üzerine kurulu fabrikanın açılış töreninde konuşan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci” Burada yaklaşık 1000 metrekare alan üzerinde belediyemize ait patentli by-tat markası altında kurduğumuz şirket aracılığıyla üretime geçtik. Buranın toplam maliyeti 15 Milyon 500 Bin TL’dir. Bu bedelin 11 Milyon 308 Bin TL’lik kısmı belediyemiz tarafından 4 Milyon 192 Bin TL’lik kısmı da Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından temin edilmiştir.

Hayata geçirdiğimiz bu tesisimizin en büyük özelliği Bayburt Belediyesi olarak ilk defa istihdama yönelik bir çalışma yapmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz.  Üretimimize ilk etapta 500 ton kapasite ile başlıyoruz. 25 kişiyi istihdam edecek şekilde çalışmalarımızı yaptık.  Bu sene 260 ton malzeme aldık. Arkanızda gördüğünüz o büyük tanklar fermantasyon tanklarıdır. Onların hepsi şuan dolu. Ürünlerin fermantasyonu tamamlandıkça fabrikaya alınarak işleniyor. Allah nasip ederse bir dahaki sene ürün kapasitemizi artıracağız.  Tarımla uğraşan hemşehrilerimize üretecekleri ürünlerin fidelerini bedelsiz olarak biz vereceğiz.  Üretilen ürünlerini belediye olarak bizim alacağımız bir çalışma başlatacağız.  Bu fabrikamızda sadece turşu değil, Bayburt’ta yetişen erik, kuşburnu, yaban elması, yaban eriği gibi aklınıza gelen her türlü malzemeyi almaya çalıştık.  Biraz sonra aldığımız ürünlerin üretim aşamasını göreceksiniz.  Bunların içinde Türkiye’de ilk defa yapılan ve patentini aldığımız yaban elması çayı üretimimiz oldu. İnşallah bu ürünü Türkiye çapında bir yerlere getireceğiz.” İfadelerini kullandı.

Bayburt belediyesi olarak Bayburtlularla layık olabilme adına gecelerini gündüzlerine katarak durmadan gayret içerisinde çalışmalarını yürüttüklerini söyleyen Başkan Pekmezci “Bugün burada birkaç müjde vermek istiyorum bu binanın hemen yanında yaklaşık 15-20 gün sonra tamamlanacak olan 10 Milyon keşif bedelli et entegre tesislerimizi yakın bir zamanda açacağız. Bu tesisimizi de by-tat markası bünyesinde açarak Bayburt’umuza farklı bir vizyonla kazandıracağız. Yine ilerleyen günlerde yaklaşık 20 gün sonra belki de yörenin en büyük sosyal tesislerinden biri olan Bamsı Beyrek Seyir Terası’nı açacağız. Zıplayn macera parkıyla, cam terası ile 500 metrekare kapalı ve 300 metre kare açık alana sahip tesisimizi açacağız.  Yaklaşık 2 yıldan beri yapımı devam eden 180 araçlık Veli Şaban Mahallesi Çok Katlı Otoparkımızın da 15-20 gün sonra açılışını yaparak Bayburtluların hizmetine sunmanın sevincini yaşayacağız. 

Ve size çok önemli bir müjde daha vermek istiyorum. Bayburtluların yıllardan beri özlemini çektiği su sertliği giderme tesisi projemiz gerçekleşti 20 Aralık 2022 tarihinde ihalesi yapılacak müjdeyi buradan veriyorum.

Bütün bu hizmetlerin gerçekleşmesinde bizlere büyük katkıları olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Bilgin’e, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, Bayburt Valimiz Sayın Cüneyt Epcim’e, Milletvekilimiz Sayın Fetani Battal’a, İller Bankası Genel Müdürümüz Sayın Yusuf Büyük’e, KUDAKA Genel Sekreterimiz Sayın Oktay Güven’e, DOKAP Başkanımız Sayın Hakan Gültekin’e, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanımız Sayın Bekir Kasap ve Parti teşkilatımıza, Ak Parti İl Başkanımız Sayın Hacı Ali Polat ve teşkilatına ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu.

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim ise yaptığı konuşmada “Öncelikle by-tat markasını çok beğendiğimi ifade etmek istiyorum. Bayburt’un önemli bir markası doğdu. Bunun ismi by-tat olarak tescil edildi.  Tescil edilen her iş bir başarıyı gösterir. Bu manada önemli bir iş yapıldığını düşünüyorum. Yöresel Ürünler ve Turşu Fabrikası olarak oluşturuldu. Bunu da çok önemli görüyoruz. Bayburt’un sempatik bir yönü vardır. Kirlenmemiş, saf, doğal bir yönü vardır. İşte bu ismi by-tat markasıyla, burada yöresel ürünler ve turşu fabrikasıyla tüm Türkiye’ye hatta dünyaya satıldıkça bizde çok mutlu olacağız. Bayburt’un ismini tüm dünyada bu fabrika vesilesiyle duyurmuş olacağız. Bu da bizler için çok memnuniyet verici bir gelişme. Birkaç yıldır beraber çalıştığımız Belediye Başkanımızın en büyük heyecan duyduğu projesi Yöresel Ürünler ve Turşu Fabrikası olduğunu değerlendiriyoruz. Bu fabrikanın başarılara imza atacağını düşünüyorum. Belediye Başkanımız Hükmü Pekmezci’nin şahsında Bayburt Belediyemizi tebrik ediyorum. İnşallah büyük başarılara imza atan ihracat yapan, milli ekonomiye katkı sunan, beğeni oluşturan ürünler buradan tüm Türkiye’ye ve dünyaya yayılır.” dedi.

Konuşmaların ardında fabrika içerisinde yapılan üretim aşamaları izlendi ve tören, vatandaşlara ikramlarda bulunulması ile son buldu.

Açılış törenine, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Siyasi Partileri İl Başkaları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Vatandaş dedi ki:

    3 gün sonra özel sektöre yok parasına devredilir , oda işi beceremez kapatıp gider..

  2. Murat Çelik dedi ki:

    Dışarıdan biber lahana domates salatalık vs getirip turşu vurulacaksa bi anlamaı yok. Önemli olan Bayburt’ta yetiştirilen sebzelerden turşu yapmak.

  3. MTK dedi ki:

    Hükmü Başkan ve ekibine teşekkür ederiz. Programda Seyir Terası, otopark, pastırma fabrikası ve Et Entegre Fabrikasının da en kısa sürede açılacağını belirtti.

    Bunlar da güzel çalışmalar. Hükmü Başkan Su Arıtma Tesisi sözü vermişti. Öncelik Su Arıtma Tesisi olmalı. İnşallah Hükmü Başkan Su Arıtma Tesisini her şeye rağmen yapar da bizi bu kireçli su çilesinden kurtarır.

  4. ESLEM dedi ki:

    Bayburt’un istihdama, yatırıma ve ağaçlandırmaya çok ihtiyacı var. Bu tesisin hayırlı olmasını diliyorum. İstihdam adına atılmış bir adım olarak değerlendiriyor, buna benzer hizmetlerin artarak devam etmesini temenni ediyorum. aslında çok geç kalınmış bir hizmet…
    Bu ve benzeri istihdam alanlarının bundan 40-50 yıl önce yapılmış olması gerekirdi. Ama zararın neresinden dönülürse kardır mantığıyla bu hizmeti alkışlıyor, emeği geçen herkesi kutluyorum.
    Bayburt’un ihtiyacı olan diğer bir konu ise ağaçlandırma ve yeşil alanların çoğaltılması olmalı. Ağaçlandırma derken sadece çam, akasya gibi meyvesiz ağaçlara değil, meyve ağaçları da dikilmeli…