Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 22°C
Çar 18°C

Bayburt’ta bulduğu altın ve para dolu çantayı sahibine teslim etti

Bayburt’ta bulduğu altın ve para dolu çantayı sahibine teslim etti
29 Ağustos 2023 18:19
A+
A-

Bayburt’ta Pınar Karadeniz isimli vatandaş bindiği özel halk otobüsünde içerisinde yaklaşık 250 bin lira değerinde altın ve nakit paranın bulunduğu çantayı sahibine teslim etti.

Bayburt şehir merkezinde bindiği özel halk otobüsünde çantayı bulan Pınar Karadeniz isimli vatandaş Bayburt Belediyesi kayıp eşya birimine gelerek tutanak karşılığında çanta içerisindeki altın ve nakit parayı teslim etti.

Halk otobüsünde çantasını düşüren Aynur Cengiz bir gün sonra belediyenin kayıp eşya birimine müracaat edince, çantanın kendisine ait olduğu tespit edildi.

Altın ve nakit parayı bulan Pınar Karadeniz ve çantanın sahibi Aynur Cengiz, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci tarafından başkanlık makamına davet edildiler.

Burada kısa bir konuşma yapan Pekmezci şunları ifade etti:

“ Özel halk otobüsü içerisinde Aynur Cengiz hanımefendi tarafından bir çanta düşürülmüş. Çanta Pınar Karadeniz hanımefendi kardeşimiz tarafından bulunarak Bayburt Belediyesi kayıp eşya birimine çantayı teslim etmiş. Çanta içerisinde önemli bir miktarı teşkil eden Türk parası, döviz ve altın olduğu belirlenmiş. Özellikle içerisinde böyle önemli bir meblağı teşkil eden çantayı bulup getiren Pınar hanımı ve onun nezdinde Bayburt halkının duyarlılığını temsil ettiği için kendisini kutluyorum. Yaşanan bu durum Bayburt’umuz adına gurur vesilesidir. Çantasını kaybeden Aynur Cengiz hanımefendinin emekleriyle biriktirdiği altın ve paraların helal kazanç olduğuna inandığımı da belirtmek istiyorum. Bu vesile ile Bayburt halkının bu gibi konularda nedenli duyarlı olduğuna bir kez daha şahitlik etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımız benzer kayıpları bulmaları halinde kayıp eşya birimimize getirmeleri durumunda sahiplerine emin ellerde teslim edileceğini vurgulamak isterim” dedi.

Çantasını teslim alan Aynur Cengiz, “Çok sevindim. Dalgınlığıma denk gelmiş. Nasıl düşürdüğümü anlayamadım. Çantayı bulandan Pınar hanımdan Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.