Dolar 32,3487
Euro 35,0455
Altın 2.324,29
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt’ta Bocce Müsabakaları Sona Erdi

Bayburt’ta Bocce Müsabakaları Sona Erdi
27 Şubat 2019 14:20 | Son Güncellenme: 27 Şubat 2019 15:46
A+
A-

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Yıldız Kız ve Yıldız Erkek Bocce müsabakalarında dereceye giren okullar belli oldu.

İki gün süren müsabakalara Yıldız Kızlarda 5 okuldan 20 sporcu, Yıldız Erkeklerde aynı şekilde 5 okuldan 20 sporcu olmak üzere 10 okuldan 40 sporcu katıldı.

Bocce müsabakalar sonucunda dereceye giren okullar şu şekilde sıralandı:

Yıldız Kızlar
1. MEV Konursu İmam Hatip Ortaokulu
2. Gökçedere İmam Hatip Ortaokulu
3. Kalecik İmam Hatip Ortaokulu
4. Kırkpınar İmam Hatip Ortaokulu

Yıldız Erkekler
1. Gökçedere İmam Hatip Ortaokulu
2. MEV Konursu İmam Hatip Ortaokulu
3. Demirözü İmam Hatip Ortaokulu
4. Kırkpınar İmam Hatip Ortaokulu

Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Köse, Bocce müsabakalar sonrasında madalya kazanan sporculara ve antrenörlere teşekkür etti.

Bocce nedir? Bocce nasıl oynanır?

İlk kez Romalılar tarafından oynandığı bilinen Bocce, dünyadaki en eski spor dallarından biri olarak kabul ediliyor. Son yıllarda Türkiye’de giderek yaygınlaşan Bocce, yediden yetmişe herkesin ilgisini çeken bir oyun haline geldi.

Oyundaki hedef toplara ‘pallinoya’ adı veriliyor. Oyun 26,5 metre boyunda 4,5 metre genişliğinde pürüzsüz zeminde iki ya da üçlü takımlar arasında oynanıyor. Atılan demir topların hedef topa (pallinoya) yakın durmasının amaçlandığı oyunda rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor ve 15 puan alan takım oyunu kazanıyor. Türkiye’de 1990’lı yıllarda oynanmaya başlayan oyun yaşlılar arasında ilgi görüyor.

Oyundaki amaç, attığınız/yuvarladığınız toplarınızın hedef topa (pallinoya) yakın olmasını sağlamaktır. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor ve 15 puan alan oyuncu oyunu (maçı) kazanıyor. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve sizin yuvarlamanız olanaksızsa hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atış yapılabilmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.