Dolar 32,5576
Euro 34,8984
Altın 2.434,51
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Bayburt’ta Bir Hilal Uğruna Programı, Büyük İlgi Gördü

6 Mayıs 2015 12:40 | Son Güncellenme: 12 Mayıs 2015 00:02
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı nedeniyle başlattığı ve 81 ilde düzenlenecek olan “Bir Hilal Uğruna” programı Bayburt’ta gerçekleştirildi.

Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, Çanakkale savaşı müzesi ve Çanakkale savaşı fotoğrafları sergisi ardından, Serdar Tuncer; Çanakkale de yaşanan savaşın bilinenden öte manevi boyutu yaşanmış hikâyeleri ve şiirlerine Türk Halk Müziği sanatçısı Cihan Yıldız da Çanakkale türküleri eşliğinde anlatıldı.

Serdar Tuncer “Türk milletinin bir kez daha Çanakkale savaşı yaşamaması için bize düşen vazifelerin bilincinde olmak vesilesi ile gezdiğimiz illerden biri olan Bayburt’ta olmanın mutluluğu ile siz gençlere söyleyeceğim önemli husus ise şudur , medeniyet kurucu şanlı bir ecdadın varisleri olduğunuzu hatırlamanın ve milletimizin yarınları için ne manaya geldiğinizi asla unutmamanızdır. Gençlik Spor Bakanlığı’nın başlattığı ve  Çanakkale zaferinin yaşandığı toprakları göremeyenlere Çanakkale’yi götürmek, Çanakkale ruhunu bir nebze olsun hissettirmek, bir olma, birlik olma duygusunu yeniden yaşatabilmek amacıyla düzenlediği bu etkinlik de salonu böyle kalabalık görmek beni çok duygulandırdı. Gelen konuklarımıza özellikle gençlerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İzleyicilerin duygulu anlar yaşadığı program Serdar Tuncer’in okuduğu ve tüm katılımcıların ayakta dinlediği “İstiklal Marşı” ile sona erdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu programın sonunda Serdar Tuncer ve Cihan Yıldız’a çiçek takdiminde bulunurken; “Gençlik Spor Bakanlığı’nın düzenlediği etkinlik aracılığı ile sizleri burada ağırlamaktan çok mutluyum. Programınızla bizleri, yarınımızın emanetçileri gençlerimizi 100 yıl öncesine götürdünüz. Çanakkale’de yaşanılan milli bilinci, vatan sevgisini, İslam şuuru ile birlik olmayı bu kadar kısa süreye sığdırmak gerçekten imkansız. Sizin sayenizde biz bu imkansızlığı yenmiş olduk. Valim Yusuf Odabaş’a Belediye Başkanım Mete Memiş’e, salonda bulunan ve özellikle program sonuna kadar ayakta sabırla bekleyen gençlerimize dolayısıyla siz değerli sanatçılarımıza gönülden teşekkürlerimi sunuyor ağzınıza yüreğinize sağlık diliyorum.” dedi.

Programı Vali Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mete Memiş, kurum amirleri, okul müdürleri , öğrenciler ve çok sayıda vatandaş izledi.

https://www.youtube.com/watch?v=gnuV1DSUvkw

1 2 4 5 6

YORUMLAR

  1. H.Haluk dedi ki:

    Çok güzel bir program olmuş, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Böylesine güzel ve bir o kadar da anlamlı programlara çok ihtiyacımız var. Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneği BAşkanı ŞADDER