Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
19°C
Hafif Yağmurlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C
Çar 25°C

Bayburt’ta Bayramlaşma geleneği açık havada gerçekleşti

Bayburt’ta Bayramlaşma geleneği açık havada gerçekleşti
31 Temmuz 2020 14:27
A+
A-

Bayburt’ta mahalle odalarında gerçekleşen geleneksel bayramlaşma, koranavirüs salgını dolayısıyla bu bayramda açık havada gerçekleşti.

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek ve Belediye Başkanımız Hükmü Pekmezci, Valilik binası önünde düzenlenen törende, kurum amirleri, siyasi parti il başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bayramlaştı.

Belediye Başkanı Pekmezci, Mübarek Kurban Bayramı dolayısıyla bir araya geldiklerini belirterek, “Bu vesileyle buradaki tüm çalışma arkadaşlarımızın ve hemşehrilerimizin bayramını yürekten kutluyorum. Rabbim nice bayramlarda birlik ve beraberlik içerisinde, yarınlarımızda daha güzel bir ülkede ve daha güzel bir Bayburt’ta yaşama imkânımızın olması ümidiyle hepinizi en içten duygularla saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Rabbim nice güzel bayramlarda bir araya getirsin. Kazasız, belasız nice bayramlar diliyorum” dedi.

Şehrimizin huzur içerisinde bayram geçirdiğini kaydeden Bayburt Valisi Cüneyt Epcim ise, “Müslümanlar için çok önemli olan Kurban Bayramını birlikte eda etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her ilde bazı geleneksel bayram kutlamaları yapılır. Bayburt’umuzdaki bayram kutlamaları genellikle köy ve mahalle odalarında yapılırdı. Ama bu yıl salgın dolayısıyla açık havada yaptık. Devletimizin bu konuda önemli çaba ve ciddiyeti var. Biz bunu bayramlaşma töreninde yansıtmak istedik.” dedi.

Milletvekili Zeybek de katılımcıların bayramını tebrik etti ve bayramı memleketinde geçirmenin verdiği huzuru dile getirdi.

Bayramlaşma, Polis Evi ve İl Jandarma Komutanlığı ziyaretiyle devam etti.

Bayramlaşma törenine Bayburt Valisi  Cüneyt Epcim, İstanbul Milletvekili Sayın Gökhan Zeybek, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Ak Parti İl Başkanı Hacı Ali Polat, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Bekir Kasap, CHP İl Başkanı Necip Erel, İyi Parti İl Başkanı Yılmaz Kırıcı, Saadet Partisi İl Başkanı Abdulmecit Bekmezci, Vali Yardımcıları, Bayburt İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, Bayburt Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ufuk Sami Günel, Belediye Meclis Üyeleri, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.