Dolar32,9919
Euro35,8521
Altın2.518,93
BİST10.886,91
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Cts22°C
Paz26°C
Pts27°C
Sal24°C

Bayburt’ta Baksı Kültür Sanat Vakfı Hüsame Köklü Kadın Eğitim Merkezi’nin temeli atıldı

Bayburt’ta Baksı Kültür Sanat Vakfı Hüsame Köklü Kadın Eğitim Merkezi’nin temeli atıldı
3 Haziran 2024 20:39
A+
A-

Baksı Kültür Sanat Vakfı Hüsame Köklü Kadın Eğitim Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Baksı Kültür ve Sanat Vakfı tarafından hayata geçirilecek olan Bayburtlu Kadınların Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Gücünü Arttırmayı Amaçlayan Baksı Hüsame Köklü Kadın Eğitim Merkezi’nin temel atma töreni Kaleardı mahallesinde gerçekleştirildi.

Hüsame Köklü Kadın Eğitim Merkezi’nin Bayburt’a büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, “ Kadını merkeze alan ve üretime katılmak isteyen Bayburtlu kadınlarımıza alan açacak olan eğitim merkezi inşallah ülkemiz için de örnek bir girişim olacaktır. Bayburt’un kültürünün önemli unsurlarından biri olan yerel dokumaların çağın estetik anlayışına uygun olarak yeniden yorumlanması ve üretilmesine de öncülük edecek bu merkezin ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Kaleardı Mahallesi’nde gerçekleştirilen temel atma törenine, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, Belediye Başkan Vekili Mustafa Akbaş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Talha Övet, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin ve vatandaşlar katıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.