Dolar 32,3918
Euro 35,1481
Altın 2.325,22
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt’ta Aslan Dağı Mesire ve Piknik Alanı kaderine mi terk edildi?

Bayburt’ta Aslan Dağı Mesire ve Piknik Alanı kaderine mi terk edildi?
9 Haziran 2020 22:53 | Son Güncellenme: 9 Haziran 2020 23:05
A+
A-

Bayburt şehir merkezinde bulunan ve gözde piknik alanlarından birisi olan Aslan Dağı Mesire ve Piknik alanı kaderine terk edilmiş bir görüntü sergiliyor.

Hafta sonları Aslan Dağı Mesire alanında piknik yapmak için giden vatandaşların eleştirilerine neden olan mesire alanındaki bakımsız ve tahrip edilmiş görüntüler dışında suyu olmayan tuvaletlerin durumu vatandaşlar tarafından şikayet konusu haline geldi.

Mülkiyeti Özel İdare’ye ait olan ve bir yıl öncesine kadar işletmesi özel sektör tarafından yürütülen Aslan Dağı Mesire alanında benzer görüntüler pek yaşanmıyordu. Son bir yıldır bakımsız ve düzensiz görüntülere sahne olan mesire alanının kullanıma kapalı olduğu, giriş kapısının defalarca kapatılmasına rağmen kilidi kırılarak piknik yapmak için içeri girildiği bu nedenle benzer görüntüler yaşandığı yetkililer tarafından dile getiriliyor.

“Milyonlarca ağacı bekleyen tehlike” 

Bu yıl dahil olmak üzere Aslan Dağı Mesire alanını işletmek isteyen özel bir sektöre kiralanabileceği vurgulanırken, düzensiz ve kontrolsüz bir şekilde piknik yapanların herhangi bir yangına sebep olması durumunda, şehrin akciğerleri konumun olan

milyonlarca ağacın tehlikeye gireceği ve bu durumda kimin nasıl müdahale edileceği sorusunun ise cevabı maalesef yok. Mesire alanında kullanmak amacıyla su dahi olmaması, muhtemel bir yangında nelerin yaşanabileceğinin tehlikesini ifade etmek acısından önem arz ediyor.

Ayrıca piknik alanı denetlenmediği için orman içerisinde her bölgeye rahatlıkla isteyenlerin gidebiliyor olmaları akıllara birçok soru işaretini beraberinde getirmiş oluyor. Yani sahipsiz bir görüntü sergileyen ve bir yıl öncesine kadar mesire alanlarının gözde mekanlarından birisi olan Aslan Dağı Mesire alanının sesiz çığlığına bir an önce ses vermesi bekleniyor.

Yaz sezonunun ve koronavirüs sürecinde normalleşme döneminin başlamasıyla birlikte, piknik alanlarının rağbet görmesi nedeniyle yaşanacak olan benzer olumsuzluklar vatandaşların şikayetine neden oluyor.

https://www.youtube.com/watch?v=CbnxRQ7CUko

 

 

YORUMLAR

  1. bydogan20 dedi ki:

    aslan dağının her kademesinde çalışmış biri olarak geçen yıl aslan dağına çıktım ağaçlar çok büyümüş ama mesire alanı terkedilmiş şehir çernobili andırıyordu. şehir parkından daha güzel bir yer ama bakım sıfır.

  2. İbrahim dedi ki:

    Görüntüleri izlerken Rahmetli Valimiz Ali Haydar Öner beyin ve o zamanki yöneticilerin emekleri ve çabaları gözümün önünene geldi.Kel Aslan dağını bir orman haline getirdiler ve güzel bir mesire alanı yaptılar ayrıca içinde güzel bir hayvanat bahçesi vardı.Geçmişte bizlere büyük emekler ve çabalar sarf edilerek kazandırılan değerleri koruyamıyoruz çok yazık …Oysaki şuanki imkanlarımız kat kat daha fazla…Acaba bizlere kazandırılan ve hediye edilen emanetlerde mi sorun var yoksa emanetçilerde mi?

  3. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Bakımsız bir hali var ..Bizlerin ayıbı kusura bakmasınlar…
    Nasıl edelim…? Özel idarenin işi çok bakamıyor demek ki…? Anlaşılan o ki,
    Ali Haydar Öner bey gibi biri gelene kadar bekleyeceğiz..!