Dolar 32,3430
Euro 35,0087
Altın 2.324,00
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt’ta aşılanma oranı artıyor, Camilerde saflar sıklaşıyor

Bayburt’ta aşılanma oranı artıyor, Camilerde saflar sıklaşıyor
19 Kasım 2021 15:15
A+
A-

Bayburt’ta ikinci doz aşı sayısı artıkça vaka sayılarındaki azalma dikkat çekiyor. Ülke genelinde olduğu gibi Bayburt’ta camilerde saflar sıklaşıyor.

Yüzde 66 aşılanma yüzdesine ulaşan Bayburt’ta günlük vaka sayılarındaki düşüş dikkat çekiyor.  Koronavirüs salgınının etkisini gösterdiği ilk günden buyana Bayburt’ta 70 bin kişi test vermiş ve bunlardan 16 bin kişide pozitif vaka tespit edilmiş. 82 bin nüfuslu Bayburt’ta bu güne kadar 64 bin kişi temaslı olarak hastalıktan etkilenmiş durumda. 249 kişinin koronavirüsten yaşamını yitirdiği Bayburt’ta ölenlerin 205 kişisi 65 yaş üzeri vatandaşlardan oluşuyor. 15150 kişinin tedaviyle hastalıktan kurtulduğu kentte, hastanede servislerde tedavi örenlerin yanı sıra yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısı da azalmış durumda. Entübe durumda hasta bulunmayan Bayburt’ta, evlerinde tedavi görenler ve takip edilen hasta sayısında azalma olduğu dikkat çekiyor. Bütün bu Bu veriler günlük olarak değişkenlik göstermektedir.

Bilim kurulu, havaların soğuması ve kış aylarının başlamasıyla birlikte vaka sayılarının artabileceğine dikkat çekerek, aşı yüzdesinin artırılmasının yanı sıra maske ve temizlik kurallarının elden bırakılmaması gerektiğini belirtti.

Camilerde saflar sıklaşıyor

Pandemi nedeniyle bir buçuk yılı aşkın bir süredir camilerde vakit namazlarında saflar arasında sosyal mesafe kuralı uygulanıyordu. Diyanet İşleri Başkanlığı birkaç gün önce yaptığı açıklamada, kış şartları sebebiyle açık alanlarda namaz kılma imkânının kalmadığı, ülke genelinde 18 yaş ve üstü nüfusun büyük aşı olduğu vurgulandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle normal saf düzenine izin verilmeyen camilerde cemaatle kılınan farz namazlarının normal saf düzenine göre olması kararlaştırılan genelgede, “Temizlik ve maske kurallarına uyulmak kaydıyla cami ve mescitlerde cemaatle kılınan farz namazların normal saf düzenine göre eda edilmesi gereklidir” ifadesi yer aldı.

 

 

YORUMLAR

  1. bayburtlu dedi ki:

    Daha Amerika’da yeni yapılan araştırmada maske ve fiziki mesafenin mutlaka olması gerektiği ve hele kapalı alanlarda mutlaka maskenin takılması fiziki mesafenin tedbir alınması gerektiği vurgulanmış. Aşı %50 ise anlattıklarımız da diğer %50′ yi oluşturuyor. Öksürük ve hapşırmalarda maske ve mesafesiz mutlaka salgın yaptığı vurgulanmış. Ama bizde ise aşı oldum diye yüzüne karşı hapşırıyor öksürüyor. Böyle anlayışsızlık olur mu? Hiç salgın biter mi? Adam kovit olmuş nezleyim diye dolaşıyor, sohbet ediyor. Hayır nezle veya grip de olsan sanki bu hastalık veya salgın değil.