Dolar 32,3645
Euro 34,9526
Altın 2.325,33
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Bayburt’ta arazide çıkan yangın ormana ulaşmadan kontrol altına alındı

Bayburt’ta arazide çıkan yangın ormana ulaşmadan kontrol altına alındı
22 Ağustos 2022 18:20 | Son Güncellenme: 22 Ağustos 2022 18:21
A+
A-

Bayburt merkeze bağlı Maden köyü ile Geçosman köyü arasında bulunan arazide çıkan örtü yangın saatler süren müdahale sonrasında söndürülerek kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, saat 10.00 sıralarında çıkan yangını haber verilmesi üzerine bölgeye itfaiye, jandarma ve İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi.

Kurumuş ot örtüsünün ve çıkan rüzgarında etkisiyle yangı kısa sürede büyüyerek yaklaşık 100 dekarlık bir alana yayıldı. 3 İtfaiye aracı ve personelinin yangın söndürme çalışmalarına orman işletmesinden ve İl Özel İdaresinden iş makineleri de destek verdi.

Çıkan yangının ormana sıçramaması için çalışmalar 7 saat kadar devam ettikten sora yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangının başlamasında kısa bir süre sonra bölgeye giden Bayburt Valisi Cüneyt Epcim ile Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip ettiler.

Çıkan yangınla ilgili olarak, elektrik tellerine konan bir balıkçıl kuşunun yanarak araziye düşmesi sonucunda yangının çıktığı tahmin ediliyor.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.