Dolar 32,4724
Euro 34,8410
Altın 2.423,72
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Yağmurlu
Bayburt
16°C
Yağmurlu
Per 16°C
Cum 15°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Bayburt’ta araç sayısı 17 bine dayandı!

Bayburt’ta araç sayısı 17 bine dayandı!
22 Ağustos 2023 11:11
A+
A-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayı Motorlu Kara Taşıtları sayısını açıkladı. Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 107,5 arttı. Bayburt’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Temmuz ayı itibarıyla 16 bin 891 oldu.

Trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı Temmuz ayı sonu itibarıyla 27 milyon 754 bin 948 oldu. Temmuz ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı taşıtların %53,3’ünü otomobil, %16,8’ini motosiklet, %15,9’unu kamyonet, %7,7’sini traktör, %3,4’ünü kamyon, %1,8’ini minibüs, %0,8’ini otobüs ve %0,3’ünü özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Bayburt’ta araç sayısı 17 bine dayandı

Bayburt’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Haziran ayı sonu itibarıyla 16 bin 810 iken bu rakam Temmuz ayı sonunda 16 bin 891 oldu.

Diğer taraftan, Türkiye’nin en fazla nüfusuna sahip olan İstanbul’da 5 kişiden birinde araç bulunurken, en az nüfusa sahip olan Bayburt’ta ise aynı şekilde 5 kişiden birinde araç bulunuyor.

YORUMLAR

  1. Türk dedi ki:

    Her kez modern çağa ve bu düzene ayak uydurmak zorunda araba ihtiyac gıda ihtiyac cep telefonu ihtiyac,parası olan alır biner.. Dünyada araba firmaları bir tek türkiyeyemi araba satıp paramı kazanıyo.. Tüm ülkeler avrupaya dünyaya araç satıyor.. Artık bu dar görüşlerden kurtulalım… Türkler biniyoda avrupalı binmiyomu..

  2. esnaf dedi ki:

    banka çok rahat kredi veriyor artık heleki araba diyin hemen veriyor yeterki kara listede olmayın yani abartılacak bişi yok bayburt halkı gösterisi sever ve arabam var bakın gibisinden araştırılsın arabaların yüzde 89 ü hep kredi ile alınmış üzerlerine borları var yani çok büyk bir pay değil .

    1. ali dedi ki:

      Bayburt lu eskiden gösterişi sevmezdi şimdi böyle oldu emi sadece krediyle olmuyor bu işler elin uşağı ödemiyor kimsenin kredisini bolluk var diyemiyorsun eskiden otobüslerle gelirlerdi vatandaşların çoğu oda yaz sezonunda şimdi yaz kış hem otobüsler doluyor hem de özel araçlarıyla gelen hemşerilerimiz var son dönemler demek oluyor ki ülke genelinde ki ekonomik sıkıntılara rağmen yine de bir bolluk bereket var son dönemler hariç nerde görülmüş böyle trafik veya kalabalıklar artık pek yok öyle münübüsler herkes kendi aracıyla gider oldu köylerine kasabalarına