Dolar 32,5400
Euro 34,8662
Altın 2.431,77
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Bayburt’ta Ahilik Haftası Saray Bahçesinde Kutlandı

Bayburt’ta Ahilik Haftası Saray Bahçesinde Kutlandı
19 Eylül 2019 10:02
A+
A-

Bayburt’ta 12’ncisi düzenlenen “Ahilik Haftası” Saray Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Türk İslam kültür ve geleneği ile sosyal ve ekonomik yaşamında önemli bir yer tutan Ahilik Kültürü’nün tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına her yıl ülke genelinde düzenlenen törenler kapsamında Bayburt’ta da kutlama programı gerçekleşti.

Saray Bahçesi’nde düzenlenen programa Vali Cüney Epcim, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Yusuf Diker, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Bıçakcı, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, Belediye Başkan Yardımcısı Süreyya Türkmenli, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hanefi Bayraktar, Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Selahattin Karaman, Ticaret Odası Genel Sekreteri Önder Karaoğlu, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Yöney, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, meslek odaları temsilcileri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Ahilik kültürünün Anadolu irfan ve medeniyetinin dünyaya bir armağanı olduğunu söyledi.

Ahilik uygulamasının özellikle esnafların ahlaklı olmasını hedeflediğini anlatan Epcim, “Şu anda dünyada bir çok konuyu ticaret dünyası kendisi arasında tartışıyor. Başta ticarethane kurmak üzere, müşteri memnuniyetinin nasıl sağlanacağı ticaret dünyasının en önemli konularından bir tanesi. Bizim atalarımız, bizim yolundan gittiğimiz büyük irfan medeniyeti bu hususta ahilik müessesesini karşımıza çıkarmış ve esnafımızı ahlaklandırma, ahlaki bir ticaret ortamının şehirlerimizde oluşmasını sağlamıştır” dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Selahattin Karaman ise, Bayburt’ta 12. kez kutlanan Ahilik Haftası’nın esnaf ve vatandaşlara hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından sergilenen halk oyunları ve ‘Ahilik’ konulu tiyatro gösterisi vatandaşların beğenisini topladı.

Yılın Ahisi Zakir Topyay seçildi

Daha sonra yılın Ahisi seçilen taş ustası Zakir Topyay’a Vali Epcim ve Esnaf odası Başkanı Karaman tarafından kaftan giydirilerek plaket verildi. Yılın kalfası seçilen ev mefruşat ve organizasyoncu Asiye Özbek’e Garnizon Komutanı Diker ve Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Yöney tarafından plaket verildi. Yılın çırağı seçilen İlma Pamuk da plaketini Belediye Başkan Yardımcısı Türkmenli ve Ticaret Odası Genel Sekreteri Karaoğlu’ndan aldı.

Etkinlik, Bayburt Belediyesi’nce ikram edilen ahilik pilavının dağıtılmasıyla son buldu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.