Dolar 32,5015
Euro 34,5940
Altın 2.500,78
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Parçalı Bulutlu
Bayburt
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 18°C

Bayburt’ta AFAD’tan Gerçeğini Aratmayan Deprem Tatbikatı

Bayburt’ta AFAD’tan Gerçeğini Aratmayan Deprem Tatbikatı
17 Ekim 2019 13:47
A+
A-

Bayburt Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında doğal felaketlerde olaylara anında müdahale etmek, can ve mal kaybını azaltmak için deprem tatbikatı düzenledi.

Bayburt AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda Bayburt’taki tüm kurumların katılımıyla Bayburt-Gümüşhane yolu Kayışkıran mevkiinde gerçekleşen tatbikatta senaryo gereği merkez üssü Erzurum Aşkale ilçesi olan ve Bayburt merkezse bağlı bazı köylerde de hasara neden olan 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Merkeze gelen temsili deprem anonsu üzerine harekete geçen ekipler, depremin meydana geldiği bölgeye ulaşarak depremde yıkılan yapıları tespit etti. Daha sonra enkaz altında bulunan yaralı ve ölülere ulaşıldı. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahalelerin ardından bulundukları yerlerden çıkarılarak hastaneye götürüldü. Gerçeğini aratmayan tatbikatta ayrıca yangın söndürme, haberleşme ve alt yapı sorunu giderilmesi, barınma, psikolojik destek faaliyetleri gerçekleşti.

AFAD İl Müdürü Adil Arslan, TAMP’ın amacının afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerine ait birim ve sorumlulukları tanımlamak, afet öncesi, afet anı ve sonrasında yapılacak müdahale planlamasının temel prensiplerinin belirlenmesi olduğunu söyledi.

TAMP Bayburt planının AFAD çatısı altında toplumun bütün kesimlerini kapsadığını belirten Arslan, “İl Afet Müdahale Planı kapsamında yerel düzeyde müdahale organizasyon sistemi oluşturulmuş ve bu sistem operasyon, bilgi planlama, lojistik ve bakım ile finans ve idari işler olmak üzere dört servis olarak yapılandırılmıştır. Amacımız ‘sıfırıncı dakika ‘ya hazırlıklı olmak, bu planda görev alacak kurumlarımızın afetlerde ciddiyetle çalışmalarını sağlamaktır. Bugün görüyoruz ki bütün hizmet gruplarımız burada ve görevlerini yapmak üzere hazır beklemektedirler” diye konuştu.

Tatbikata Garnizon Komutanı Albay Yusuf Diker, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.