Dolar 32,5641
Euro 34,7152
Altın 2.488,58
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Bayburt’ta 6 esnaf odasının 5’inde rakipler yarışacak!

Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı esnaf odalarında seçim heyecanı yaşanacak.

Bayburt’ta 6 esnaf odasının 5’inde rakipler yarışacak!
21 Aralık 2021 19:58
A+
A-

Bayburt merkezdeki 5 odada, şuana kadar adaylık açıklayan isimlere göre, ikişer isim yarışacak. Aydıntepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda ise mevcut başkanın dışında adaylık açıklayan isim bulunmuyor. Bayburt merkezdeki 5 odanın 4’ünde mevcut başkanlar yeniden aday olurken, bir odada ise, başkanvekili adaylığını açıkladı. İşte seçim arifesindeki odalarda son durumlar:

İlk seçim Bakkallar ve Manavlar Odasının
Odalarda en erken seçim kararını Bakkallar ve Manavlar Odası aldı. Mevcut Başkan Yılmaz Develi‘nin yeniden aday olduğu seçimlerde İrfan Karaaslan da aday olduğunu duyurdu. Kongre 4 Ocak‘ta gerçekleşecek.

En çok oy kullanacak üye Şoförler Odası’nda
Bayburt Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Burhanettin Kahrıman, adaylığını Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’nde açıklamıştı. 5 Ocak‘ta yapılacak olan kongrede, Burhanettin Kahrıman‘ın rakibi geçmişte oda yönetimlerinde uzun süre görev almış Zekeriya Mevlütoğulları oldu. Çift adayın yarışacağı seçimin ilk toplantı gününde sonuçlanacağı öngörülüyor. 5 Ocak‘ta yapılacak seçimler çoğunluk sağlanamaması halinde 12 Ocak’ta çoğunluk aranmaksızın yapılacak. Bayburt’ta en çok üyeye sahip olan odanın seçimlerinde 531 üye oy kullanacak.

Madeni Sanatkarlar Odası 6 Ocak’ta sandık başına gidiyor
Şoförler Odasının ardından en çok üyeye sahip olan Madeni Sanatkarlar Odasında ise, 6 Ocak‘ta seçim heyecanı yaşanacak. 2018 yılında yapılan kongrede aday olan Hacı Mehmet Kayalı ve Muharrem Kahraman bir kez daha rakip oldular. Geçtiğimiz dönem seçimde her iki aday eşit oy almış, yapılan kura sonucunda Hacı Mehmet Kayalı başkan olmuştu. Her iki adayın da seçim çalışmaları sürüyor. Madeni Sanatkarlar Odasında 500’ün üzerinde esnaf oy kullanacak.

Aydıntepe’de mevcut başkanın rakibi yok!
Aydıntepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası, mevcut odalar içinde seçim yarışının tek adaylı geçeceği tek oda. Aydıntepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın mevcut başkanı Metin Albeni, oda başkanlığına yeniden aday. Kongre 7 Ocak 2022 günü yapılacak.

Mevcut Başkan aday değil, iki aday yarışacak
Terziler, Berberler ve Ayakkabıcılar Odası ise, mevcut başkanın aday olmadığı tek oda. Uzun yıllardır oda başkanlığını sürdüren Seddar Saka, 19 Ocak’ta yapılacak seçimlerde aday olmadı. Yerine Başkanvekili Berber Erdal Yıldızhan adaylığını açıkladı. Yıldızhan’ın rakibi ise, yine berber olan Yunus Çil. Kongre kararı henüz alınmadı Kahveciler, Otelciler ve Lokantacılar Odası şimdiye kadar kongre kararı almadı. Mart ayı sonuna kadar yapılması gereken kongre için odanın önümüzdeki günlerde kongre kararı alması bekleniyor. Mevcut Başkan Vural Karakum‘un yeniden aday olduğu seçimlerde İbrahim Pekmezci de adaylığını açıklamış durumda. Tüm odalar için verilen genel kurul tarihlerinde çoğunluk sağlanamazsa, kongreler 1 hafta sonrasına ertelenecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.