Dolar 32,3696
Euro 34,9488
Altın 2.325,48
BİST 9.094,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Bayburt’ta 5 Bin Kişilik Cami İbadete Açıldı

Bayburt’ta 5 Bin Kişilik Cami İbadete Açıldı
2 Ekim 2018 23:44 | Son Güncellenme: 3 Ekim 2018 14:14
A+
A-

Bayburtlu Hayırsever işadamı Mustafa Köseoğlu ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın katkılarıyla yapımı tamamlanan Mustafa Köseoğlu Camii’nin açılış töreni, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal’ın katılımıyla gerçekleşti.

Baberti Külliyesinde bulunan Mustafa Köseoğlu Camii’nde peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışmalarının tamamlanmasının ardından resmî açılış yapıldı. Akademik Yıl Açılış Töreni öncesinde, Başkan Ağbal, il protokolü, Köseoğlu ailesi mensupları, akademisyenler ve öğrenciler, hayırsever işadamı Mustafa Köseoğlu’nun bağışlarıyla inşa edilen Caminin açılış töreni için bir araya geldi.

Vali Ali Hamza Pehlivan ve Belediye Başkanı Mete Memiş konuşmalarında, şehre kazandırılan 5 bin kişilik camii için Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve Köseoğlu ailesine teşekkür ettiler. Rektör Coşkun ise, Camii’nin yapılma hikayesini paylaşarak, Köseoğlu’nun 5 bin kapasitesiyle şehrin en büyük ibadet mekanının her bir aşamasında desteğini esirgemediğini, Ağbal ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da büyük katkılar sunduğunu dile getirdi. Ağbal, törene Mustafa Köseoğlu’nu temsilen katıldığını ifade ederek, çok önemli bir eserin Bayburt’a kazandırıldığını ve bu konuda Coşkun’a özellikle teşekkürlerini sunduğunu belirtti. Tören, Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu’nun konuşması ve duasıyla sona erdi.

https://www.youtube.com/watch?v=klLCkDnjUbY

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.