Dolar 32,5257
Euro 34,9376
Altın 2.436,55
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Bayburt’ta Günlük 40 Ton Kapasiteli Çay Fabrikası Üretim Sezonuna Başladı

Bayburt’ta Günlük 40 Ton Kapasiteli Çay Fabrikası Üretim Sezonuna Başladı
29 Mayıs 2021 18:07 | Son Güncellenme: 30 Mayıs 2021 10:54
A+
A-

Bayburt Organize Sanayi Sitesinde faaliyetini sürdüren Yılmaz Gıda Çay ve Un Fabrikasında günlük 40 ton kapasiteli çay üretimi başladı.

Sürmene’de yaşayan ve Bayburt sevdalısı bir iş insanı olan Mehmet Yılmaz, yıllar önce Organize Sanayi Sitesinde kurduğu fabrikada 2018 yılında çay üretim yapmaya başladı. Sahilden getirdiği yaş çaylarla günlük 40 ton üretim yapıyorlar.

Yıllık ortalama 3 bin top üretim yapan fabrikada aralıksız çalışmaların devam ettiğini söyleyen Metmet Yılmaz’ın oğlu Musa Yılmaz, “Mayıs ayının 20’si itibarıyla sezona başlamış bulunuyoruz. Fabrikamız günlük 40 ton kapasiteyle çalışıyor. Şimdilik ilk kırımı yapıyoruz. Daha sonra iki ve üç kırım halinde yaş çayımız buraya getirilerek 11’nci aya kadar üretim devam etmiş olacak. Buraya getirdiğimiz yaş çayın bütün aşamaları fabrikamızda gerçekleşiyor. Belirli aşamalardan geçen yaş çayın paketlemesini de burada yapabiliyoruz. Bayburt’taki havanın kuru ve nemsiz olması nedeniyle, ekonomik manada avantaj sağlarken, çayın aroması ve dolayısıyla kalitesi de çok yüksek oluyor” dedi.

 

YORUMLAR

  1. mihriban yücesoy-dısburg dedi ki:

    demiryolu gelse ,çay kurutma ve paketleme 20-30 tane daha “fabrika açılır”,akp ye ve il başkanlığına
    S.T.K lara duyrulur,sevgiler ile