Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
19°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 24°C
Çar 26°C

Bayburt’ta “3 T” Formülü Masaya Yatırıldı

Bayburt’ta “3 T” Formülü Masaya Yatırıldı
27 Temmuz 2019 16:48 | Son Güncellenme: 27 Temmuz 2019 16:50
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Bayburt’un kalkınmasına yönelik düşünce ve projelerini kent kolektifiyle paylaştı.

Bayburt Belediyesi’nin düzenlediği “İl Oluşumuzun 30. Yılında Bayburt’un Kalkınmasına Yönelik Düşünce ve Projeler” paneline katılan Bayburt Üniversitesi akademisyenleri, olarak formüle dökülen “Tarım, Taş ve Turizm” (3T) başlıklarında yürüttükleri projelerin detaylarını ve çözüm önerilerini anlattı.

Prof. Dr. Rıfat Yıldız’ın yönettiği iki oturum halinde gerçekleşen panelin ilk oturumunda Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen ve BAYPROJE temsilcisi Akın Bayrak sunumlarını gerçekleştirdi.

Panelin ikinci oturumunda ise Bayburt Üniversitesi akademisyenlerinden Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vecihi Aksakal, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Tekin ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Dr. Öğr. Üyesi Emine Taş, projelerine ilişkin detayları sundu.

Organik tarım ve hayvancılık konularında Bayburt Üniversitesi’nin yürüttüğü projeleri sunan Prof. Dr. Aksakal, saha uygulamalarındaki tüm gelişmeleri çiftçilere yansıttıklarını belirtti. Aksakal, çiftçilerle koordineli çalıştıklarını ileterek bölgedeki sorun tespitlerine yönelik çözüm önerilerini ve üniversite olarak üstlenme arzusunda oldukları sorumlulukları açıkladı.

Bayburt taşından ürettikleri çeşitli ürünleri kapsayan üniversite ve TÜBİTAK destekli projelerin detaylarına sunumunda yer veren Doç. Dr. Tekin ise, kamu-üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde sektörel başarıyı sağlayacak tanıtım ve üretim çeşitliliği önerilerini dinleyenlerle paylaştı.

Bayburt turizmini medyatik imaj ve farkındalık düzeyinde değerlendiren saha çalışmasının sonuçlarını paylaşan Dr. Öğr. Üyesi Taş ise, sosyal medya odaklı imaj manipülasyonlarına dikkat çekerek turizmin önündeki engeller arasında göz ardı edilen büyük çaplı bir soruna parmak bastıklarını söyledi. Taş, imaj ölçümleri neticesinde birçok projenin altyapısını kurduklarını dile getirerek kent kolektifine yönelik çeşitli öneriler sundu. 

Panele katılan kent yöneticileri ve onur konuklarından İçişleri eski Bakanı Ülkü Gökalp Güney, Kültür ve Turizm eski Bakanı Namık Kemal Zeybek, Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve Yahya Akengin Bayburt’a hizmet etmiş yönetici pozisyonunda katılımcılar Bayburt Üniversitesi’ne ve Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun’a teşekkürlerini ileterek çözüm önerileri üzerinde çalışacaklarını bildirdiler.

Panel sonunda Bayburt Belediyesi tarafından Rektör Prof.Dr.Selçuk Coşkun ve akademisyenlere plaketleri takdim edildi.

YORUMLAR

  1. Salih GÜVELİ dedi ki:

    Bayburt üniversitesinin planlamış olduğu bu program dolayısı ile kendilerine teşekkür ediyorum.
    Bayburt hakkında STK ların daha önci düzenleiş olduğu çalışmalarda oldu, toplum olarak bu çalışmalardan Bayburt adına üretim istihdam ve ülke gelişimi adına güzel sonuçlar çıkar diye ümüt ettik fakat çok kayda değer bir sonuç çıkmadı.
    Üç -T- baktığımız zaman eş zamanlı olarak planlandığı zaman tabiki güzel olacaktır, hatta buna Çaykaradan açılacak tünel ile hem karayolu ulaşımı ,hem TREN yolu olarak turizme ve ticaret adına çok olumlu olacak çalışma yapıla bilir. Tarım ve hayvancılık öyle görülüyor ki köyden şehirlere göç eden insanlarımızı kısa sürede köye çekmek zor olacak,bunun toplulaştırılmış arazilerin kiralanması ile özel müteşebbis ve özel idare ortaklığı ile veya Tarım kooperatifi kurularak toplulaştırılmış arazilerde tarım ve hayvancılık çalışması yapıla bilir.Taş ,Bayburt un olmaz ise olmazıdır, lakin tam manası istenilen mesafe kayıt edilemedi.
    Lakin kıymetli hemşehrilerim bunlardan daha önemlisi Bayburt un geleceği her şeyi olan bütün çalıştayların en önemlisi olması gereken tek ve en önemli ve diğer bütün konular bu bahis edeceğimiz konunun alt başlığıdır, bu konuda;

    ——– T E K —————

    T

    T R E N

    YOLUDUR LÜTFEN BU KONU ÖNCELİĞİMİZ OLSUN VE BAYBURT İL OLDUĞU ZAMAN NASIL BİR KURUL OLUŞTURULUP ,İL OLMA ADINA ÇALIŞMALAR YAPTI İSE , STK LAR BU KONUYU TEK GÜNDEM YAPMALI

  2. ahmet dedi ki:

    Gürsel BEY BU GÜZEL FİKİRLERİNİZDEN YARARLANMAK İÇİN SİZİ bAYBURT A BEKLİYORUZ..GÜZEL ŞEHİRDİR bAYBURT GELİN

  3. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    3 (T) Tarım,Taş ve Turizm…
    Turizm üzerine bazı ifadelerim olacak;
    Panelde mutlaka güzel şeylerden,projelerden bahsedilmiştir..
    Bu yaz mevsimini her halde yine boş geçireceğiz ,Kop dağı kayak
    tesislerinde hangi icraatlar yapılıyor….?
    Kış sezonuna hazırlanıyor muyuz…?
    Yerli veya yabancı turistlerin ilgisini çekecek ,pistlerin çoğalması,
    büyümesine dair , alt yapı çalışmaları devem ediyor mu….?
    Bayburt da yeme,konaklama tesislerimiz sinek avlamasın…..!
    Hazır ve sıcak paranın Bayburt ekonomisine katkısı büyük olur…
    Yetkililere sesleniyorum ,mutlaka ARAP turizminden Bayburt’un
    faydalanması lazım, ne gibi çalışmalar var…?
    Tur operatörleriyle dirsek temasın da olmamız lazım…v.s.

    ŞEHRİ TARİH,KÜLTÜR ve TURİZMLE BULUŞTURACAK , MUTLAKA
    YENİ İMAR PLANI , YAPILANMA ŞART , BÖYLE ÇALIŞMA VAR MI…?