Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 25°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Bayburt’ta 278 bin dekar tarım arazisi sulanacak

Bayburt’ta 278 bin dekar tarım arazisi sulanacak
14 Haziran 2021 10:55
A+
A-

Bayburt’ta 01. 05. 2021 başlayan sulama sezonunda, 278 020 dekar tarım arazisinin sulanacağını belirten DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Bayburt il ve ilçelerinde 2021 yılında toplam 278 020 dekar arazide yapılan sulu tarım ile birlikte 2021 yılı birim fiyatları ile ülkenin ekonomisine 100 000 000 TL katkı sağlanması hedeflendiğini söyledi.

Bayburt ilinde Demirözü Sulamasının çiftçiler için son derece önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Yıldız, “Demirözü Sulaması ile birlikte çiftçilerimiz ürün yelpazeleri genişledi. Çiftçilerimizden çok iyi geri dönüşler alıyoruz. Bu da bizi son derece mutlu ediyor” dedi. Tarımın ülkeler için stratejik öneme sahip olduğunu, içinden geçilen salgın sürecinde bunun çok daha net görüldüğünü söyleyen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “İnşa ettiğimiz baraj ve göletler, sulama kanalları ile iletim hatları sayesinde suyu toprakla buluşturuyoruz. Yaptığımız toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile tarım arazilerini büyütüyoruz. Çiftçimizin gelirini, üretim konforunu yükseltiyoruz. Böylece kırsal alanlardan göçün belli ölçüde önüne geçtiğimiz gibi gıda arz güvenliğinin de teminatı oluyoruz.” dedi. Genel Müdür Yıldız şöyle devam etti: “Bayburt ilimizde geçen yıl sulama sezonunda problem yaşamadık. Bu yılda sulama sezonu sorunsuz devam ediyor. Yaptığımız yatırımlarla bunu sürekli hale getirmek ve modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. Hem suyumuza hem toprağımıza sahip çıkmaya devam ediyoruz. Çiftçilerimiz de üretmeye devam etsinler. Hep birlikte ülke tarımını daha yukarılara taşıyacağız ”dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.