Dolar 32,3427
Euro 35,0956
Altın 2.307,92
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt’ta 2700 Kişiye İŞKUR’dan İş İmkanı

Bayburt’ta 2700 Kişiye İŞKUR’dan İş İmkanı
22 Ekim 2015 17:12 | Son Güncellenme: 27 Ekim 2015 14:55
A+
A-

Bayburt  İŞKUR İl Müdürü Ömer Akdeniz  2016 yılında İŞKUR’ dan yararlanacak olan işçi sayısını ve ekonomik getirisini belirten yazılı bir basın bildirisi açıkladı.

Akdeniz ‘in açıklaması şöyle;

“Bayburt Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü olarak istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak üzere Toplum Yararına Program (TYP) bünyesinde ilimizde bu dönem istihdam edilecek personel ihtiyacı konusunda Ağustos ve Eylül aylarında bir ön çalışma hazırladık. Yapılan ön çalışma doğrultusunda Genel Müdürlüğümüzden bu yıl için 15.06.2016 tarihine kadar çalıştırılmak üzere 2700 kişilik kontenjan tahsis edilmiştir. Ayrıca Orman İşletme Müdürlüğünde bünyesinde 6 ay çalışan işçilerin sürelerinin uzatılması talebimiz üzerine çalışanların süreleri 3 ay daha uzatılarak 9 aya kadar tamamlayacaklardır. Genel Müdürlüğümüz talep ettiğimiz sayıya itiraz etmeden tümünü onaylamıştır. 2700 yeni kontenjan için 32 milyon 400 bin lira, Orman İşletme bünyesinde süresi uzatılan kontenjan içinde 424 bin 500 lira toplamda yıllık 32.824.500 Lira Bayburt ilimize tahsis edilmiş, bu ödenekler asgari ücret artışına göre artırılacaktır.

Bayburt bu kontenjan sayıları ile nüfus oranına göre en fazla TYP kapsamında istihdam sağlayan olan il olmuştur. Geçen yıl, bu dönem bize tahsis edilen kontenjan sadece 1000 kişiydi. Daha sonra proje takvimi uyarınca duyurusunu yaptığımız üzere 12-21 Ekim tarihleri arasında aldığımız müracaatlardan merkez, ilçe ve beldelerde çalışmak üzere müracaat edenlerin tamamı her hangi bir ayrım yapılmaksızın işe başlatılmıştır. Köy okulları ile köyde çalışanlar noter huzurunda kura ile işe başlatılmıştır.

Köy kontenjanlarına müracaat edenler ise noter huzurunda kura ile tespit edildikten sonra iş başı yapmışlardır. Bu vesile ile Bayburt’ta istihdam, işsizlere mesleki tecrübe ve kendini geliştirmek konusunda büyük bir mesafe kat edilmiş ayrıca 32.824.500 Lira Bayburt ekonomisine girdi sağlamıştır. Taleplerimizin tamamını karşılayan Hükümetimize, Bakanlığımıza, Genel Müdürlüğümüze ve Sayın Vekilimize şükranlarımızı sunuyor, İlimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Yukarıdaki açıklamaların detaylarına bakıldığında ve belirtilen 2700 yeni  işçi sayısına İŞKUR’dan hala işe devam eden 300 kişiyi de eklediğinizde bu sayı 3000 kişiyi buluyor. Söz konusu sayıdaki işçilere ödenen ortalama aylık ücret 4.5 milyonu buluyor. 8 ay ödenecek olan miktar yaklaşık 36 milyon lira ediyor.

YORUMLAR

  1. Vatandaş dedi ki:

    ANKARA da bomba patlar akp iktidarı üzerine almaz ki biz değiliz iktidarda seçim hükümeti var. BAYBURT ta iş kur 2700 kişi alır AKP bunu kabullenir biz aldık der… Tıpkı okulda öğrenci 10 alınca ben aldım , 1 alınca öğretmen verdi hikayesi.

  2. deliruh dedi ki:

    öncelikle işe gireceklere hayırlı olmasını diliyorum. Ancak bugun AKP adayı sayın ŞAHAP KAV CIOĞLU nun 2700 kişiye söz verdik bugün herkesi işe yerleştirdik açıklaması pek HAYIRLI olmamıştır. İŞ KUR müdürü bey in umarım ADALET anlyışı AKP gibi değildir.

  3. soner dedi ki:

    Şimdiye kadar işkurdan maaş alıp bir sürü işe gitmeyen kişiler vardı… en komik olanı ise siyasilerin haberi olması ve bunu iyilik zannetmeleridir…Harama sebep olmak yada izin vermek nasıl iyilik sayılırsa….

  4. KAHRAMAN dedi ki:

    BUYUR HASAN KARDEŞ 2700 KİŞİ İSTEMİYORUM SADECE 1 KİŞİYİ KARIN TOKLUĞUNA ÇALIŞTIR GÖRELİM

  5. hasan dedi ki:

    siz 9 ay karın tokluğuna çalışmaya iş mi diyorsunuz yoksa?

  6. hakan dedi ki:

    BU KADAR İŞ İMKANINI BİZE SAGLADIGI İÇİN BAŞTA NACİ AGBAL VE HÜKÜMETİMİZE TEŞŞEKÜR EDERİZ.