Dolar 32,5634
Euro 34,9460
Altın 2.426,73
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Bayburt’ta 23 Nisan’da Makamlar Çocukların Oldu

Bayburt’ta 23 Nisan’da Makamlar Çocukların Oldu
23 Nisan 2021 17:22 | Son Güncellenme: 23 Nisan 2021 17:29
A+
A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101. yılı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, corona virüs önlemleri altında Bayburt’ta kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da ilköğretim okulu öğrencileri mülki amirlerin ve Belediye Başkanlarının koltuklarını devraldı.

23 Nisan kutlamalarında Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakşoğlu tarafından Saray Bahçesi’ndeki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. 

Bayburt Valiliği ve Bayburt Belediyesi’nde çocuklar makamları devraldı. Valilik makamını ziyaret eden öğrenciler, Zeynep Ceren Vural, Yusuf Emir Yangöz, Ravza Başkurt,Ahmet Birni ve Miraç Nur Erkovan, Valilik makamına oturarak, isteklerini sıraladı. Çocukların istekleri çevreye yönelikti. Daha fazla ağaçlandırma, çöplerin yere atılmadığı temiz bir dünya hayallerini dile getirdiler.

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’nin koltuğuna 21 Şubat Kurtuluş İlkokulu öğrencisi Abdulkadir Güven oturdu. Başkan Yardımcılıklarını ise, aynı okulda öğrenim gören Ravza Topsakal ve Deniz Türkoğlu yaptı. Başkanlık koltuğuna oturan Abdulkadir Güven, bazı taleplerde bulundu. Programın ardından öğrencilerin isteği ile Belediyeye ait Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi gezildi. 

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Güven, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zeynel Abidin Öztürk, 21 Şubat Kurtuluş İlkokulu Müdürü Hanefi Koçyiğit ve sınıf öğretmeni Dilek Koçyiğit katıldı. Pekmezci günün anısına öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.

Bayburt Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu da çocukların okulu özlediğini söyleyerek, pandeminin 23 Nisan kutlamalarını balkonlara hapsettiğini ifade ederek, “Temennimiz bir an önce salgın biter, çocuklarımız okullarına kavuşur. Eskiden olduğu gibi yine coşkulu 23 Nisan’a tüm okullarımız, öğrencilerimiz kavuşur” dedi. 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.