Dolar 32,5577
Euro 34,9065
Altın 2.425,55
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 27°C
Az Bulutlu
Bayburt
27°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 24°C

Bayburt’ta 23 Nisan Kutlaması

Bayburt’ta 23 Nisan Kutlaması
23 Nisan 2015 15:53 | Son Güncellenme: 25 Nisan 2015 15:59
A+
A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 95. Yıl dönümü Bayburt’ta coşku içerisinde kutlandı.

Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başlayan kutlama törenleri Cumhuriyet Ortaokulunun çok amaçlı salonunda devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Kıymetli Veliler, Milli birlik ve beraberlik duygularıyla coşan ve güçlenen, milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 95. Yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ve onun “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” öngörüsüyle tutuşturulan bağımsız meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. Işığını, tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretinden, azimden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden olan bu güneş; aynı zamanda ülkemizin kışını bahara, baharını yaza döndürecek bir dirilişin müjdecisiydi.

Sevgili Öğretmen Arkadaşlarım;

Biliyoruz ki, bu gün milletlerarası ilişkilerde, egemenlik ve güç kavramı, bilgiyi kullanma yeteneğine sahip olanlar ve yeteneklerini yetiştirenler tarafından güçlü bir şekilde kullanılmaktadır.

Geleceğimizin en önemli teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilime inanan, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek ve girişken yetiştirilebilme sorumluluğu üzerinizdedir. Sizin bunu gerçekleştireceğinize eminim.

Sevgili Çocuklar;

Sizler her şeyin en güzeline laiksiniz. Sizleri yarının büyükleri olarak görüyoruz. Bunun için okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, soran ve sorgulayan, bilim ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, milli ve manevi değerlerine bağlı kendine güvenen bireyler olarak yetişmeniz çok önemlidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal ve mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor, başta bu günü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizi, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”diyerek günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Konuşmanın ardından öğrenciler Bayburt Valisi Yusuf Odabaş’a çiçek takdim ettiler. daha sonra ilkokul öğrencileri müzik eşliğinde gösteriler yaptı ve halkoyunları ekipleri ise yeteneklerini sergilediler.

İlkokul öğrencileri tarafından Dünya Çocuk kıyafetleri defilesi, gitar-saz eşliğinde bir birinden güzel türküler ve ana sınıfı öğrencilerinin bir birinden güzel gösterileri ile devam etkinliklerde, resim müzik ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi ve kutlama törenleri sona erdi.

Cumhuriyet Ortaokulunda yapılan törene, Bayburt valisi Yusuf Odabaş, Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı P.Kur.Alb. M. Nail Yiğit, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu,Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Coşkun, CHP İl başkanı Nazım Keskinoğlu ,MHP İl başkanı Süleyman Burç, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, ,MHP Milletvekili adayı Dr. Kadri Karaoğlu ve öğrenci velileri katıldı.

Fotoğraf Galeri Buton

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.