Dolar 32,3361
Euro 35,2001
Altın 2.247,23
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 1°C
Cum 3°C
Cts 7°C

Bayburt’ta 23 Nisan Etkinliği Coşku İçerisinde Geçti

23 Nisan 2016 19:20 | Son Güncellenme: 24 Mayıs 2016 10:38
A+
A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 96. Yıl dönümü Bayburt’taki etkinliklerle coşku içerisinde kutlandı.

Törenler Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ve kutlama törenleri ise Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu bahçesinde devam etti.

Törene, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Belediye Başkan Yardımcısı Nesumittin Selçuk,Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan şunları söyledi, “Topraklarımızın işgal altında olduğu bağımsızlığımızın tehlikeye girdiği zor bir dönemde 23 Nisan 1920 şüphesiz ki tarihimizde önemli bir dönüm noktasıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi dünyada bir benzeri daha olmayan, milletimizin verdiği kurtuluş mücadelesi içinden doğmuştur. Böylece ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ anlayışıyla parlamenter demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin de temelleri atılmıştır.

Aziz Mlletimizin İstiklal mücadelesinde o gün gösterdiği azim ve kararlılık bağımsızlık mücadelesi veren diğer milletlere de ilham kaynağı olmuştur. Bir taraftan Türkiye Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği gün, diğer taraftan yarının büyükleri geleceğin garantisi çocuklarımız için bir şenlik olan 23 Nisan’ı çok iyi anlamalı çocuklarımıza da aynı şekilde anlatmalıyız. Meclisin açılmasıyla birlikte bizlere emanet edilen ulusal egemenlik ve demokrasi kavramları da çocuklarımızın emin ellerinde geleceğe taşınacaktır. İnanıyoruz ki yarınları temsil eden çocuklarımız geçmişten aldıkları güçle geleceği şekillendirecek müreffeh Türkiye’yi barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstlenecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk başkanı Gazi Mustafa Atatürk’ün, yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza emanet ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının milletimize ülkemizin ve dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyoruz.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutlarken, Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurucusu ve ilk Başkanı Gazi Mustafa Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kurtuluş savaşımızı sevk ve idare eden ilk meclisteki tüm milletvekillerini, aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bayramını kutluyor sağlık başarı ve mutluluk dileklerimle hepinize saygılar sunuyorum.”

Daha sonra başlayan etkinliklerde şiirler okundu, gösteriler ve halk oyunu ekipleri gösteri sundular. Programın sonunda ilkokullar arası resim, Ortaokullar arası şiir yarışmalarından derece giren öğrencilere ödülleri verildikten sonra kutlama töreni sona erdi.

İl genelinde bir çok okulda 23 nisan kutlamaları gerçekleştirildi.

https://www.youtube.com/watch?v=0dANC_hCZlI

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.