Dolar 32,3620
Euro 34,9560
Altın 2.324,87
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Bayburt’ta 23 Nisan Coşku İle Kutlandı

Bayburt’ta 23 Nisan Coşku İle Kutlandı
23 Nisan 2019 20:01 | Son Güncellenme: 24 Nisan 2019 21:55
A+
A-

Bayburt Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan program kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Bayburt’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Bayburt Ortaokulu önündeki ilk törende, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Etkinlikler kapsamında Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, koltuğunu temsili olarak Bayburt Ortaokulu 3. sınıf öğrencisi Seleme Tugsem Güneş’e devretti.

Güneş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Saka ile Sağlık İl Müdürü İlker Hancı’yla yaptığı telefon görüşmesinde, çalışmaları hakkında bilgi aldı. Etkinlikler daha sonra Bayburt Ortaokulu bahçesinde devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu burada günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bütün dünya çocuklarına kutlu olsun. Bugünü çocuklarımıza armağan eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” dedi.

Daha sonra öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okunarak, çeşitli gösteriler gerçekleştirildi. Etkinlik sırasında öğrencilerden oluşan koroyla birlikte sahneye çıkan Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan koro eşliğine bir Bayburt Türküsünü seslendirdi.

Tören resim, şiir ve kompozisyon dallarında il genelinde yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere Vali Pehlivan, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından son buldu. Törenlere protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.