Dolar 32,3367
Euro 35,1626
Altın 2.244,08
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 1°C
Cum 3°C
Cts 7°C

Bayburt’ta 2021 Yılının Ahisi Hanefi Sarıkaya seçildi

Bayburt’ta 2021 Yılının Ahisi Hanefi Sarıkaya seçildi
14 Eylül 2021 14:47
A+
A-

Bayburt’ta 2021 yılının 34. Ahilik Haftasında yılın ahisi seçilen Hanefi Sarıkaya’ya (66) kaftanını Bayburt Belediye Başkanı Vekili Ayşegül Aydın ile Bayburt Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman giydirdi. 

Hanefi Sarıkaya’nın Ozulu caddesindeki işyerinde düzenlenen törende konuşan Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman, birkaç yıldır ahilerin özellikle unutulmaya yüz tutmuş meslek dallarından seçtiklerini belirterek, 1973 yılında Ulu Cami çevresinde çıraklık yaptıklarını söyleyerek, meslek hayatında başarılar diledi. 

Geleneksel usullerle bakır ustalığı mesleğini sürdüren Hanefi Sarıkaya’ya Bakanlık tarafından gönderilen teşekkür belgesi, plaket ve köstekli saat hediye edildi. 

Programda ayrıca yılın kalfası motorcu Salih Akçakaya’ya ve yılın çırağı kuaför Zeynep Gülhan’a hediyeler takdim edildi.

 

 

YORUMLAR

  1. Bayburt lu Salih dedi ki:

    Ahilik, Türk medeniyet tarihinin en önemli sıfatlarından ve bu sıfatın yaşatılması taaaaa, Selçuklu dan günümüze intikal etmiş;
    Fakat kapital sisteme yenik düşmüştür. Bu yenilgi, öyle ki maddi getirinin yanı sıra Ahlaki yozlaşmayı da başlatmış, bu gün Ahilik ile ilgili gerçekleri nerede arıyoruz, tarihe mal olmuş zanaat ve zanaatkarlar da arıyoruz.
    Yahu iyi de bu ahlak yaşı belli bir sınıra gelmiş büyüklerimizde ise , biz yeni nesillere eğitim kurumları ve aile hayatında , görsel ve yazılı basında bu kültürün yansımalarını değil de, ecnebi kültürünü temsilci gibi niye nesillerimizi yetiştiriyoruz.
    Hanefi abi mi tebrik ediyor, bu şekilde tarihe mal olmuş zanaatların hepsini araştırıp, gün yüzüne çıkmasını sağlayalım ve bunu nasıl endüstriye dönüştüre biliriz bunu düşünelim.