Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Az Bulutlu
Bayburt
25°C
Az Bulutlu
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 18°C

Bayburt’ta 2 Köy koronavirüs karantinasına alındı

Bayburt’ta 2 Köy koronavirüs karantinasına alındı
17 Ağustos 2020 20:02 | Son Güncellenme: 18 Ağustos 2020 10:46
A+
A-

Bayburt’ta Çalıdere Köyü  (Müşeverek) köyü ile Yedigözeler köyü karantina altına alındı.

Bayburt Valiliğinden karantinaya alınan köyler için yapılan açıklama şöyle:

Bayburt Merkeze bağlı Çalıdere Köyü ile Yedigözeler Köyü Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. ve 72. Maddeleri gereğince 16.08.2020 tarihinden itibaren karantina uygulamasına geçilerek ikinci bir değerlendirmeye kadar köylere giriş ve çıkışlar kapatılmıştır.

Öte yandan, yaklaşık 15 günden buyan il genelinde vaka sayılarının üst seviyelere çıkması nedeniyle bazı köylerde karantina uygulaması üst üste gelirken, vaka sayılarının artmasının en önemli gerekçelerinden birisi ise düğünler ve nişan törenlerinin yapılmasının etkisinin olduğu belirtiliyor. Bunun dışında birçok insanın ise virüs salgınını ciddiye almamasından kaynaklandığı yetkililer tarafından ifade ediliyor. Koronavirüs salgınının başladığı günden buyana Bayburt il genelinde vaka sayıları ilk defa üst seviyelere çıkmış bulunuyor. Vaka sayıları konusunda ise resmi bir bilgi açıklaması henüz yapılmış değil.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.