Dolar 32,3812
Euro 35,0207
Altın 2.325,80
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde etkinlikler düzenlendi

Bayburt’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde etkinlikler düzenlendi
16 Temmuz 2022 09:22
A+
A-

15 Temmuz hain darbe girişiminin 6’ncı yıldönümünde Bayburt’ta şehitler anıldı ve birçok etkinlik düzenlendi. 

Etkinlikler kapsamında düzenlenen Demokrasi Yürüyüşü’nde, protokol üyeleri vatandaşlar ellerinde bayraklarla Mehteran takımı ve Atlı Cirit ekipleri eşliğinde Taş Köprü’den başlayıp Saray Bahçesi’ne kadar yürüdü. Saray Bahçesi’nde vatandaşların ilgi gösterdiği program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Bayburt Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Mehteran Takımı’nın sahne alması, Samet Erdaş tarafından Ömer Halis Demir şiirinin okunması, öğrencilerin oratoryo gösterileri ile devam eden programda Kuran-ı Kerim okunarak, dualar edildi.

Türk milletinin köklü mazisine değinen Vali Epcim, “Malazgirt’te Alpaslan’ın inanmışlığı, İstanbul’un fethinde Fatih’in adanmışlığı ne ise; 15 Temmuz’da Ömer Halisdemir’in serdengeçtiliği, milletimizin Demokrasi Zaferi de odur. Bu ruh ve dirayet bizleri, gecesi gibi sabahı da karanlık günlerden şühedanın nuruyla aydınlanmış bugünlere kavuşturmuştur. Bu vesileyle bir kez daha 15 Temmuz’un kahraman evlatlarını hayır, minnet ve şükranla yad ediyor, şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” dedi. 

FETÖ ihanet çetesinin Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine saklanmış maşalarının tank ve helikopterle yağdırdıkları mermilere Türk Milleti’nin göğsünü siper ettiğini ifade eden Vali Epcim, “Hain kalkışmanın eli kanlı failleri o gece milletimizin destanlaşan mücadelesiyle yerle yeksan olmuştur. Sultan Alparslan’ın zaferinden bu güne süregelen bin yıllık kin ve nefret, iman ve izan dolu akıllarca bir gecede tarihe gömülmüştür. Merhum Necip Fazıl’ın mısralarında ifade ettiği şekliyle, “Ne sevgili ne kardeş, yalnız iman ve fikir” ülküsüyle bir araya gelip her bir mısrasını kanlarıyla yazan, şehadetleriyle bu ölümsüz mücadeleyi destanlaştıran kahraman vatan evlatları, kendisine kefen biçenlere mahkûm gömleğini giydirmiş, kalemlerini kırarak vicdanlarda hükmünü vermiştir” diye konuştu.

Milletvekili Fetani Battal, 15 Temmuz’da yaşananların unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması noktasındaki önemine işaret ettiler.

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ise, 15 Temmuz 2016 gecesinde Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde kendilerini “Yurtta Sulh Konseyi” olarak adlandıran Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerler tarafından demokrasiye hain bir darbe girişiminde bulunulduğunu belirterek, kökü dışarıda olan bu hain yapının devletin bütün kurum ve kuruluşlarını ele geçirmek için sinsice çalıştığını söyledi.

Milletin, bu ihanet senaryosuna geçit vermediğini söyleyen Pekmezci, şehitleri rahmetle anarak, gazilere minnettar olduğuna değinerek şunları söyledi:

“Türk milleti olarak bu coğrafyada var olabilmenin, güçlü ve müreffeh olabilmenin temel şartı; birliğimizi ve kardeşliğimizi korumaktır. Bu hain kalkışmadan alacağımız dersleri iyice hafızamıza kazıyarak benzeri ihanet senaryolarına geçit vermeyeceğimize inancım tamdır. İhanet tezgahlarında dokunup, karanlık mahfillerde yazılan alçak senaryolara ülkemizin maruz kalmaması için başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine, gizli-açık her türlü fitne-fesat odaklarına, varlığımıza ve birliğimize kasteden tüm tehditlere karşı teyakkuz halinde olmamız gerekir.”

Konuşmaların ardından “Demokrasi bilinci elden ele taşınan bir bayrak yarışıdır.” sloganıyla düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları Vali Epcim’e, bayrak takdim etti.

İl Müftülüğü İlahi Grubu dinletisi sonrasında Bayburtlu ses sanatçıları Muhsin Bayburtlu ile Sehlan Burak sahne aldı.

Saatler 00:13’ü gösterdiğinde minarelerden salalar yükseldi. Etkinliğe katılanlar tarafından temsili demokrasi nöbeti tutulmasıyla anma programı sona erdi.

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.