Dolar 32,3252
Euro 35,0770
Altın 2.299,48
BİST 8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburtlu Teyyareciler Takımından Büyük Başarı

Bayburtlu Teyyareciler Takımından Büyük Başarı
20 Eylül 2021 18:27
A+
A-

TEKNOFEST’21 kapsamında 13-18 Eylül 2021 tarihleri arasında Bursa Yunuseli Havalimanı’nda düzenlenen İnsansız Hava Araçları Yarışmasında Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi Teyyareciler Takımı yarışmayı 4. olarak tamamladı.

Türkiye’nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’21 kapsamında 13-18 Eylül 2021 tarihleri arasında TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışmaları Bursa Yunuseli Havalimanı’nda yüzlerce gencin katılımıyla gerçekleşti.

İHA’lar konusunda farkındalığı artırmak, bu alandaki teknolojik gelişimi gençlerle paylaşmak, onları bu alana yönlendirmek ve teşvik etmek amacıyla TÜBİTAK tarafından TEKNOFEST’21 kapsamında gerçekleştirilen İHA Yarışmaları, Uluslararası İHA Yarışması, Liseler arası İHA Yarışması ve Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması kategorilerinde gerçekleştirildi.

EKNOFEST kapsamında yarışmaya Sabit Kanat kategorisinde 2 takım ile katılan Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi , 297 takımın katıldığı zorlu bir eleme sonrasında 58 takım arasında yer alarak finale yükseldi. 6 gün devam eden yarışmayı Teyyareciler takımı yarışmayı 4. olarak tamamladı

Finallere katılan 58 takım arasında yarışma heyecanı 6 gün boyunca Bursa Yunuseli Havalimanında devam etti. Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi Teyyareciler takımı yarışmayı 4. olarak tamamlayarak önemli bir başarı elde ettiler.

TEKNOFEST Havacılık ve Uzay Festivaline davet alan Teyyareciler takımı tasarladıkları İnsansız Hava Araçlarını sergilemek için 21-23 Eylül tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanında yerlerini alacaklar.

Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, yarışma öncesi ve yarışma süresince emeği geçen idarecileri ve özverili çalışan öğretmen ve öğrencileri kutlayarak başarılarının devamını diledi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.