Dolar 32,3119
Euro 35,0521
Altın 2.277,29
BİST 8.991,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburtlu, Seçilecek Olan Vekillerden Neler Bekliyor?

Bayburtlu, Seçilecek Olan Vekillerden Neler Bekliyor?
30 Eylül 2015 23:51 | Son Güncellenme: 30 Eylül 2015 23:54
A+
A-

1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimleri sonrası Bayburtlular ve Bayburt’ta yaşayanlar yeni seçilecek olan vekillerden neler bekliyor?

Yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri öncesi Bayburt milletvekili adayları kapı kapı dolaşıp vatandaşlarla bir araya gelerek onlara partilerinin seçim beyannamelerini anlatacaklar. Ayrıca Bayburtlunun onlardan beklentilerini dinleyecekler.

Milletvekili adaylarına soracağınız sorular ve onlardan beklentilerinizi ve önerilerinizi bu sayfadan yazarsanız, hem kendi fikrinizi aktarmış olacak, hemde onların Bayburt’un sonunları ajandasına katkı sağlamış olacaksınız.

 

YORUMLAR

  1. selami dedi ki:

    ilk önce kentsel dönüşümün ve eski sanayi bölgesinde toki konutların başlanıp konut sorunun bitirilip hem şehrin çehresinin değişmesi ve kira fiyatlarının makul seviye gelmesi sağlanır alt yapı çevre düzenlemelerinin hızlı bir şekilde bitirıimesı bayburt kalesinin temizlenip düzenlenip turizme kazanıldırılması lazım

  2. serdar dedi ki:

    Bayburtlu rumuz ile yazan şahsa: Silvandaki bayana söyleyeydin ki; Bayburt’un suçu vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkmasıdır. Bayburtlu dağa çıkmadığı, askerine, polisine kurşun sıkmadığı için terör bölgesi olarak gösterilmediğinden masumları öldüren, vatana, bayrağa, devlete asi olan silvan ve silvan gibi yerlere tüyü bitmemiş yetimlerin, bayrağını seven vatandaşların paraları oralara aktarıldı, yatırım yapıldı. Bayburtlu da elektriği kaçak kullansaydı, asker öldürseydi, polisi ailesinin yanında infaz etseydi Bayburt paris olurdu.. ayrıca bütün bunları es geçtik, caddesinde, sokakğında rahatça gezdiği, evinde can korkusu olmadan yaşanabilinen tek yer BAYBURT’tur..silahların gölgesinde yaşadıktan sonra silvan Paris olsa ne yazar….

  3. serdar dedi ki:

    1-Hastanenin iyileştirilmesi. (doktor, cihaz vb.) hastaların sevkinin minimuma indirilmesi.
    2-Acemi Birliğinin getirilmesi.
    3-En başta valilik ve belediye olmak üzere diğer kamu, kurum ve kuruluş müdürlerinin etkin çalışmalarının sağlanması, ödeneklerinin karşılanması, projeler yapmaları sağlanarak Bayburt’un kalkınmasını sağlamalı.
    4-Üniversiteye yeni gözde bölümler getirilmeli.
    5-Üniversite öğrencileri için yeni yurt yapılmalı. (yeni yurt yetersiz, kiralar yüksek olduğu için öğrenci kaçıyor)
    6-Kültür ve turizme önem verilmeli, ulusal basın tarafından desteklenmeli. (örnek: baksı müzesi)
    7-Bayburt’u 40 yıl geriye götüren belediyecilik anlayışına, belediyedeki mimar, mühendis ve teknisyeslere çeki düzen getirilmeli, gerekirse yeni mimar, mühendis, teknisyen görevlendirilmeli..

  4. ekrem dedi ki:

    gençlere iş imkanı başta olmak uzere en buyuk sorun bu gençlerimiz bomboşş geziyor

  5. cnn dedi ki:

    BU DEDİKLERİNİZİN İSTEKLERİNİZİN HEPSİ BELEDİYENİN YAPMASI GEREK…….. VEKİLLER DEGİL………..DEMEKKİ BELEDİYE YETERSİZ ÇALIŞMIYOR.

  6. bayburtlu dedi ki:

    Bayburtumuzun halini gözler önüne serebilmek adına bir anımı anlatayım. Kardeşim 2 yıl önce Silvana öğretmen olarak atandı, öğretmenler odasında tanışma toplantısı yapılırken kardeşim ben de bayburtluyum ismim falan diye söze başlarken sözü bir bayan tarafından kesiliyor, ne bayburt mu bende oradan geliyorum ben ömrümde öyle kenarda köşede kalmış harap bir memleket görmedim allah kimsenin yolunu oraya düşürmesin demiş. Hal böyleyken şu memleketi yönetenler Allah aşkına bu millet bu sıkıntıları hak edecek ne yaptı ki şehir virane ve pislik içinde, sularımız durmadan kesiliyor (bu konuda sayın başkan istikrar abidesi) hiçbir eleştiri dikkate alınmıyor suçumuz ne ?

  7. ESLEM dedi ki:

    ÖNCELİKLE ALTYAPI SORUNUNUN BİR DAHA KAZILMAYACAK ŞEKİLDE HALLEDİLESİ LAZIM… ALTYAPI BİTİNCE HALI GİBİ İNCE BİR ASFALT DEĞİL DE, KALİTELİ BİR ASFALTLAMA YAPILMASI LAZIM… HER MAHALLEYE YETERİ KADAR ÇEŞME YAPILMALI, BU ÇEŞMELERDEN AKAN SUYUN DA İÇİLEBİLİR OLMASI LAZIM…. ŞEHRİMİZDEKİ BÜTÜN KONUTLARIN ÇEVRE DÜZENLEMELERİ YAPILMALI, KONUTLARIN ETRAFINA HER ÇEŞİTTEN BOL BOL AĞAÇ DİKİLMELİ… DİKİLEN BU AĞAÇLAR İTFAİYE EKİPLERİ TARAFINDAN HİÇ OLMAZSA HAFTADA BİR SULANMALI… CADDELERE SİGARA İZMARİTİ, ÇÖP VS. ATANLARA BİR YAPTIRIM UYGULANMALI, BÖYLELİKLE TEMİZ BİR ÇEVRE BİLİNCİ AŞILANMALI… TARİHİ ESRELERİMİZ RESTORE EDİLİP, BİLGİLENDİRİCİ TABELALAR ASILMALI…KÖY YOLLARININ BOZULAN ASFALTLARI ONARILMALI, BÜTÜN KÖY İÇLERİ PARKE İLE DÖŞENMELİ… KÖY İÇLERİNE DÖKÜLEN HAYVAN GÖBRELERİ İÇİN BİR ÇÖZÜM BULUNMALI… HEM KÖYLERİN BU GÖRÜNTÜDEN KURTARILMASI HEM DE BU GÜBRELERİN DEĞERLENDİRİLMESİ LAZIM..

  8. kurtalan dedi ki:

    Seçilecek olan vekiller öncelikle şehrin vizyonunun değiştirilmesi için çalışmalı.

    Yıl 2015 şehrin göbeğinde bir çok noktada hala çimento demir tuğla ve kireç satılıyor…
    Kafasına esen esnaf kapısının önünü istediği gibi işikal ediyor…
    Hala şu şehirde yol güzergahlarında alt geçit yerine üst geçitler yapılmaya devam ediyor…
    Hastaneden her gün hastalar çevre illere sevk ediliyor…
    Sayın vekillere sorunları saymaya başlasak inanıyorumki okumakla usanırlar…
    Neticede bu şehrin neresine makyaj yapmaya kalksanız boya tutmayacağını kabul etmek gerekir…
    Gençleri bu şehirde tutacak projeler üretin yeterrrrrrrrrrrrrr…….

  9. bayburt dedi ki:

    bayburtta kentsel dönüşüm olmaz ise ne yaparsanız yapın 90’lık nineyi süslemiş gibi olursunuz, zahit karasakal velişaban ve veysel mahallelerinde başlayan dnüşüm kentin otopark, istihdam gibi temel sorunlarını çözüme kavuşturur ve memlekete vizyon katar.

  10. metin erdem dedi ki:

    Şehre yakışır bir halk pazarı insanların rahat yürüyebileceği kaldırımlar istiyoruz. birde bayburt esnafının üniversite öğrencileri olarak bizlere yolunacak kaz gibi davranmalarını istemiyoruz

  11. muhammed yağız dedi ki:

    gençler olarak işkur mahkumiyetinden kurtulup daimi işimizin olmasını ve dolayısıyla ailemizi kurmak ve geleceğe umutla bakmak istiyoruz

  12. sinan dedi ki:

    bayburtta sağlıklı su içmek istiyoruz……