Dolar 32,3470
Euro 35,0988
Altın 2.307,90
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburtlu Eren Güneş’ten Büyük Başarı

Bayburtlu Eren Güneş’ten Büyük Başarı
11 Eylül 2018 09:01 | Son Güncellenme: 11 Eylül 2018 11:06
A+
A-

Çocukluğundan beri hava araçlarına ve uçaklara merakı olan Bayburtlu Oğuz Eren Güneş (18) üniversite sınavlarında İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümünü kazanarak ilk sırada yerleşmeyi başardı. 

Bayburt’un Aydıntepe İlçesi’nde yaşayan Oğuz Eren Güneş, çocukluk yıllarında çizdiği uçak,jet ve helikopter resimlerini karton kağıtlara çizerek şekil verip onları uçurmaya çalışarak havacılığa olan merakını geliştirmeye çalışıyordu.  

Fen Lisesini kazanan Eren Güneş, yalıtım malzemelerinden bir uçak yaparak motor takıp kumandayla uçurmayı başardı. Uçabilen mini uçak türü hava araçları  yapan Güneş, hayali olan uçak mühendisliğini kazanmak için gece gündüz çalışmaya başladı.  

Bu yıl girdiği üniversite sınavında 514 puan alarak ilk 2 bin 900’üncü sırada yer alarak İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümüne ilk sırada yerleşmeyi başardı. 

Oğuz Eren Güneş bu başarısıyla ulusal medyada yer alarak haber konusu oldu ve başarısını tüm Türkiye ile paylaşmanın gururunu yaşamış oldu.

Kaynak: Bayburt Sıla

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.