Dolar 32,3271
Euro 35,0620
Altın 2.297,63
BİST 9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt’a Yeni Üst Geçitler Geliyor…

Bayburt’a Yeni Üst Geçitler Geliyor…
6 Mart 2015 16:31 | Son Güncellenme: 7 Mart 2015 13:20
A+
A-

Karayolları Genel Müdürlüğü Bayburt şehir merkezinde Karayolu üzerinde 3 adet üst geçit yapmaya hazırlanıyor. 

Karayolları Genel Müdürlüğü Bayburt’ta yapmayı planladığı ve bazı kurumlara bu doğrultuda verdiği bilgilerde söz konusu yerlerde üst geçitlerin yapılması için hazırlık çalışmalarının başlatılmasını talep etti.. 

Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü Bayburt şehir merkezi karayolu üzerinde Prefabrik Betonarme yaya üst geçit yapmaya hazırlandığı yerlerin mevkileri sırasıyla şöyle;

Otogarın Bulundu Mevki

Endüstri Meslek Lisesi Önü

Şehir Parkı Önü, olmak kaydıyla önemli 3 mevkide yaya güvenliğini sağlamak için üst geçit yapılacak. 

Üst geçitlerin yapılacağını öğrenen vatandaşlar, Karayollarının söz konusu yerlerde insanların güvenliğini sağlamak için yapacağı üst geçitler yerine, alt geçitler yapmasının daha yararlı olacağını, bugüne kadar yapılan üst geçitlerin kullanılmadığını, üst geçitlerin bulunduğu yerlerde insanların iki yol arasındaki tel örgüleri kırarak geçtiklerinin bariz örnekleri ortada olduğunu ve sahildeki Karayolu üzerinde sık aralıklarla alt geçitler yapılmasına rağmen Karayollarının Bayburt’ta neden alt geçitler yapmaya çalışıldığını merak ediyorlar.

 

YORUMLAR

  1. etem dedi ki:

    Kardeşim nerde üst geçit var bir baksınlar Erzurum damı Trabzon damı ama yap gitsin mantığıyla olmaz bu işler. Karda yürürsem düşerim mantığı da yanlış tabiki karda yürüyeceksin ve tedbirini alacaksın.

  2. Mühendis dedi ki:

    Alt geçit isteyenlere duyurulur;

    Türkiye’de üst geçitler zorluğu yüzünden kullanılmaz, alt geçitlerde güvenlik sorunları nedeniyle kullanılmaz. İkisi karşılaştırıldığında ben hep üst geçit derim. Üstten giden belki yorulur ama alttan gidenin her türlü adli olayla karşılaşma ihtimali var.

  3. erhan dedi ki:

    Bizim Mimarlar, Mühendisler derneğimiz vardı lütfen bu konuda duyarlılık bekliyoruz

  4. bayburtlu dedi ki:

    Üst geçit sadece biz yaptık deyip; sorumluluktan kurtulmak işine yarar. Hele Endüstri Meslek Lisesi önüne hiç uygun değil, lütfen bu habere her okuyan yorum yazsın vatandaş olarak bir platform oluşturalım . milletin parası boşuna gitmesin.

  5. muhtar dedi ki:

    medeni sehirlerde üst geçitlerde yürüyen merdiven var. büyük şehirlere gelende pahalıya mal olmanın önemi yok ama bayburtta var. herkes aynıvergiyi ödüyor. yapsınlar yöneticilerin işi HİZMET….

  6. elbeyi dedi ki:

    KULLANIŞLI OLURSA ÜST GEÇİT BU BÖLGELERE GEREKLİ HATTA ÇOK GEÇ KALINMIŞ. AMA KİMSE KULLANMAYACAKSA YAPMANIN BİR ALEMİDE YOK MİLLET ALT GEÇİT İSTİYOR BU KADAR BASİT..
    BİRDE ŞUNU DA DİLE GETİRELİM ARKADAŞLAR HASTANE KAVŞAĞI IŞIKLARIN OLDUĞU BÖLGE DOLMUŞ DURAĞI LAZIM BEKLEYECEK YER YOK MİLLET KOYUN GİBİ BENDE DAHİL YOLLARDAN TOPLANIYORUZ
    ACİLLLLL DOLMUŞŞŞ DURAĞII

  7. yusuf dedi ki:

    yapılacak geçidi her insana göre yapın yaşlısı engellisi de yararlannsın ,evereste çıkar gibi merdivenler döşemeyin bilhassa …

  8. NİHAT dedi ki:

    VALLAHİ BİR ÜST GEÇİD VAR SANKİ AMERİKDA YADA DUBAİ DE GÖKDELEN ÇIK ÇIK BİTMİYOR………..ÖYLE ÜST GEÇİD OLURMU BUNU YAPARKEN HİÇMİ BİR YETKİLİ DEMİYORKİŞ GEL BAKALIM ARKADAŞ BU YÜKSEKLİKTE BİR ÜST GEÇİD OLURMU .

  9. emre dedi ki:

    üst geçit yapacagınız yere ALT GEÇİT YAPIN DAHA MANTIKLI YAPTIKLARINIZ SADECE SÜS NİYETİNE KULLANILIYO

  10. alpaslan dedi ki:

    Üst geçitleri kimse kullanmıyor. Belirlenen bu yerlere mutlaka alt geçit yapılmalı. Bu konuda mutlaka kamuoyu araştırması yapılsın ve mahalle sakinlerinin görüşü alınsın. Çünkü yapıldıktan sonra geri dönüş olmuyor veya pahalıya mâloluyor.

  11. Gürsel Karapınar dedi ki:

    Yorulmadım yazacağım, eskiden beri söyledik,5-6 senedir de medya yoluyla anlatıyoruz…
    Endüstri Meslek lisesinin önü,2 yıldır da kapalıydı, bir tane yetkili yok mu ,MERTÇE çıkıp
    suçunu itiraf edecek , YANLIŞ yaptık ,yattık UYUDUK ALT GEÇİT yapmadık diyecek, buraya
    ÜST GEÇİT olamaz, kullanışlı değil, buraya ancak ALT GEÇİT olur diyoruz…
    Buradaki kotlar yerinde incelensin, alt yola inen ,aralıklar da mevcuttur…..Hem kullanışlı
    olur.. Hem de YAŞLILARIMIZA DA kolaylık sağlamış oluruz…LÜTFEN….
    SAYIN VALİM,BELEDİYE BAŞKANIM,BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ, MUHALİF PARTİLER, SİVİL
    TOPLUM ÖRGÜTLERİ, GÜZİDE BASINIMIZ LÜTFEN KENDİNİZE GELİNİZ , ilk defa ortak bir
    akıl ortaya koyarak , düzgün bir İCRAAT ortaya koyunuz…
    Şahsım ve benim gibi düşünen tüm BAYBURTLULAR adına bu , ikinci defa aynı rezaleti
    yıllarca SEYRETMEK istemiyoruz…Yapmakta ısrar edecek zihniyeti sadece kınamıyor…..
    YUHHH diyorum..
    Sayın Belediye başkanımız Mete Memiş beyin de bu icraata öncülük etmesini , burası
    KARA YOLU güzergahı deyip , kulak ardı etmemesini bekliyoruz…Saygılarımla….

  12. ismail dedi ki:

    Alt geçit yapılacak yer hastane kavşagı., Bloklarda oturan yaşlı insanlar trabzon yolunu karşıya geçerek camiye, hastaneye, ilk okul çagındaki ögrenciler okula gidim derken trafikle ugraşıyolar tespit edilenlere burasıda eklenirse vatandaşa kolaylık olur

  13. vebi dedi ki:

    Kara yolları söz konusu mevkilerde meydana gelebilecek kazalardan sorumlu olmamak için üst geçitleri yapıyor daha önce Endüstri Meslek lisesinin önünde Belediyemiz tarafından yapılan üst geçidin ve kendileri tarafından Üniversitenin önüne yakın zamanda yapılan üst geçidin
    kullanılmadığını ve yeni yapacaklarının da kesinlikle kullanılmayacağını biliyorlar. Yapılacak hizmetlerin öncelikle insanlara faydalı olması düşünülmeli . Şehrimizi idare edenlerin olaya müdahale edeceklerini temenni ediyorum.

  14. zeki dedi ki:

    mevcut üst geçitlere çocukların çıkması çok korkutucu değil mi. ya adam gibi üst geçit yapın yada tel örgüleri kaldırın

  15. mustafa berat dedi ki:

    Eğer alt geçidi yapılırsa sanırım orası üst geçitten daha çok kullanılır ve yaralı olur ama tabikide engelliileri düşünerek engelli yoluyla birlikte

  16. Recep dedi ki:

    yaşlıları da düşünerek alt geçit yapılmalı. Yoksa boşuna masraf kimse o merdivenleri tırmanmaz. bence..

  17. etem dedi ki:

    Bu yol şehri ikiye bölen bir yol ve çok tehlikeli iki köprülü kavşak yapılıyor tam 4 yıldır. halen tamamlanamadı bu yollar Trabzon da olsaydı nasıl düşünülürdü. Bir düşünelim. Ve çok yanlış bir karar üst geçit hata yapılmadan devletimizin paraları heba olmadan alt geçit yapalım insanların işine yarasın.

  18. mete dedi ki:

    Bu zamanda kim üst geçidi kullanacak bilinmez. Üniversite önüne yapılan mevcut var ama kimse kullanmıyor. Yetkilileri bu karar konusunda tekrar düşünmeye davet ediyor ve haberde de belirtildiği gibi alt geçit yapılması konusunu düşünmelerini istiyorum. Teşekkürler.

  19. Hakkı dedi ki:

    Üst yada Alt geçit olması gerekendi biran önce yapılması sevindirici..Ha Bu üst geçit yürüyen merdivenli olamaz mı?Yada herkesın rahatlıkla kullanabıleceği bir geçit nedir bunu iyice araştırıp iyi birşey yapılmasını temenni ediyoruz..

  20. VATANDAŞ dedi ki:

    Üniversite önündeki mevcut üst geçit çok basamaklı dik ve altındaki tellerden geçiliyor.İlgili kişiler telleri yapıyor ama yine kırılıp yoldan geçiliyor.Yapılacak geçidin bilhassa Engellileri ve yaşlılarıda düşünerek proje hazırlanması çok isabetli olacaktir…