Dolar 32,5395
Euro 34,8238
Altın 2.428,80
BİST 9.702,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 27°C
Az Bulutlu
Bayburt
27°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 24°C

Bayburt’a Sağlık Kompleksi

Bayburt’a Sağlık Kompleksi
30 Ocak 2016 12:18 | Son Güncellenme: 30 Ocak 2016 16:19
A+
A-

Bayburt’ta yıkımı başlatılan 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi binasının yerine tam donanımlı Sağlık Kompleksi binası yapılacak.

Tuzcuzade mahallesinde 50 yıldır hizmet veren ve sağlık ocağı diye bilinen, Aile Sağlığı Merkezi hizmet binasının yıkım işlemleri devam ediyor. İhalesi yapılan ve inşaat sezonunun başlamasıyla birlikte yapılacak olan Aile Sağlığı Merkezi binasının tabanı 600 m², kapalı alanı ise 4500 m² olacak. 6 kattan oluşacak olan binanın projesi görsel olarak şehir vizyonuna uygun olarak tasarlanmış. En az 6 veya 7 doktorun görev yapacağı ve bir çok sağlık hizmetinin verileceği  Sağlık Kompleksi binası 2016 yılında tamamlanarak hizmete girecek.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Bayburt İl Sağlık Müdürü Dr.Zülkarni Özbek, “ Binanın alt katın da 1 Nolu ASM  üst katların da ise Halk Sağlığı Laboratuvarının hizmet verecektir. Halk Sağlığı Laboratuvarının Halk sağlığının korunması ve iyileştirilmesi kapsamında birey ve toplum sağlığını etkileyen veya etkileyebilecek etmenleri inceleyen ve görev alanıyla ilgili klinik ve klinik dışı laboratuvar hizmetleri sunan kurumdur. Ayrıca, bu Laboratuvar da salgınların önlenmesi ve izlenmesi  için gerekli analizler, su ve gıda maddeleri, biyolojik ürünler ve insan sağlığını ilgilendiren eşya ve levazımın kontrol ve ruhsatlandırılmasına esas analizler, teknik danışmanlık ve eğitim verilmektedir.

Halk Sağlığı Laboratuvarı  3 Toplum Sağlığı Merkezi (TSM),14 Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ve 26 Aile Hekimiyle hizmet verilmektedir. Bu sağlık merkezlerimizin Tıbbi laboratuvar hizmetleri içerisinde, Tıbbi Biyokimya, Hematoloji, Hormon-Elisa ve Klinik Mikrobiyoloji alanlarında kapsamlı olarak hizmet verilmektedir. Laboratuarımızda yapılan tahliller üst düzey seviyelerdedir. Bu nedenle halkımızın özellikle Aile Hekimleriden hizmet almalarını tavsiye ediyorum. Çünkü gerekli tahlil ve tetkiklerin hemen hemen hepsi Halk Sağlığı Laboratuvarın da yapılmaktadır.”

1 Nolu Aile Sağlığı Merkezinden hizmet alanlar, yıkımı devam eden binanın karşısında bulunan bir binada sağlık hizmetleri vermeye devam ediyor.

 

YORUMLAR

  1. serder dedi ki:

    İnsan adlı yorumcu arkadaşa; güzel kardeşim haklıya haklı haksıza haksız derim.. 6 yaşındaki yeğenim diş çekimi için gitti erzuruma sevk ettiler. Halamın dişini çekerken doktor dişi kırdı, parçanın alınması için erzuruma sevk etti. bu nasıl hastane ki ortodonti yoktur. basit bir ortodondi (dişe tel takılması) erzuruma sevk ediliyor ve Bayburt’ta yapılmıyor. işsizliğin, ekonomik sıkıntının büyük olduğu Bayburt’ta adına diş hastanesi dediğiniz yapı sayesinde Bayburtlunun paraları erzurum, trabzona akıyor..

  2. kader dedi ki:

    faaliyete ne zaman acaba ?

  3. BayburtLe dedi ki:

    Allah emeği geçen herkesten razı olsun bayburtumuz daha da cok kalkınacak inşALLAH..

  4. insaf dedi ki:

    Serdar isimli sahışın diş hastahanesi hakkında dusunceleri tamamen bilinçsiz iftira niteliğinde kanal tedavisi dolgu detertraj çekim yapılabılıyor 20 lik diş çekımlerı gomulu olunca cerrahı işlem yapılması gerek ınsanların kamu kuruluş hakkında yanlış bilinçlendırılmesi cok yanlış bugun bakılan hasta yarın sıra bulablıyor ıstanbulda bır kanal tedavısı ıcın aylar beklıyoruz yazın burda bız gercekten kalıtelı hızmet verdıgını gordum hızmette emegı gecen herkese tşk ederm

  5. Ferit dedi ki:

    Yapacaklar yapmalırı da lazım. Yanı başımızda Erzurum da o kadar hastane varken koskoca sağlık kampüsü kuruyorlar şimdi de. Bayburta bu az bile yaptıkları bir tane bina. Bu arada 2 yıldır Bayburttayım halen daha su problemi var sular çok kireçli halen daha yollar çakır çukur. Ama görüyorum ki Bayburtlu halinden memnun. O vakit yapacak birşey yok. Kaderine razı olacaksın.

  6. Serdar dedi ki:

    yapılan işleri kötülemek istemem. yapılan bu kompleksin Bayburt’a yapılması lazım. fakat Diş Hastanesinde olduğu gibi ufak bir diş çekiminde bile Erzuruma sevk eden anlayış ve diğer diş tedavileri bile Diş Hastanesinde yapılmazken, bu kompleks diye nitelenen sağlık ocağı benzeri yapının malzeme donanımı, doktor, personel durumu dikkate alınmazsa sadece ismi komplaks olur.. ve işe yaramaz. Bayburt’un en büyük sorunu malzeme ve teknik ekip sıkıntısı…

  7. ahmet dedi ki:

    Doğruyu söylemek lazım burada,maksad sayın bakanimizi ve milletvekilimizi desteklerini görmezden gelmek değil,bu projenin gerçek mimarı sağlık müdürümüz sayın zülkarni özbek ve sağlık müdürlûgu personelidir,ayrıca ak parti yönetiminin memleketimize katkıları yadsınamaz bir gerçek ama yönetimde olanların bu projeyle uzaktan yakından bi alakası yoktur.

  8. Hüseyin dedi ki:

    Bakanımız, Milletvekilimiz ve akparti yönetimini tebrik ederim.

  9. Kemalettin dedi ki:

    Çok güzel bir yatırım emeği geçenlerden Allah razı olsun.
    Bayburta hizmet vermek için yatırım için çabalayan tüm kurumlara Allah iki dünyada karşılığını verir inşallah..
    Bir şey yapmayıp, maaşını bekleyen, umursamaz vurdumduymaz, ağaç kesen, dandik işler yapan, proje üretmeyen, bunlara da göz yuman kişi ve yöneticilerinde Allah 2 dünyada hesabını sorsun..