Dolar 32,5658
Euro 34,9978
Altın 2.447,97
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 18°C

Bayburt’a 5 Milyon Liralık 3 Yatırım İçin Sözleşme İmzalandı

Bayburt’a 5 Milyon Liralık 3 Yatırım İçin Sözleşme İmzalandı
7 Eylül 2021 20:25
A+
A-

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Bayburt’ta uygulanacak 3 proje için sözleşme imzalandı.

Eş finansman yöntemiyle uygulanacak projelerin toplam tutarı 5 milyon 78 bin lira. Projelerin 3 milyon 570 bin liralık kısmı SOGEP desteğiyle karşılanacak. Projeler arasında Bayburt Belediyesi’ne ait Bayburt Yöresel Turşu Üretim Tesisi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Eko Köy Projesi ile Demirözü Belediyesi’ne ait Pestil ve Köme Tesisi yer alıyor.  İstihdam artışına katkı sağlayacak turşu ve pestil tesislerinin yanı sıra Eko – Köy projesi kapsamında da kurulacak 22 seranın 10’u kadın çiftçilere 12’si ise Bayburt Bağcılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi üreticilere tahsis edilecek.  

Sözleşme imza töreninde konuşan Vali Cüneyt Epcim, projelerin Bayburt için hayırlı olmasını diledi.

Bayburt’un 2021 yılında nüfusuna oranla SOGEP’ten en fazla destek alan il olduğunu ifade eden Vali EPcim, programa katılan kurumları tebrik ettiğini belirtti.

Vali Epcim, SOGEP’ten üç projenin 3 milyon 570 bin lira destek almaya hak kazandığına dikkat çekerek “Proje sahiplerinin eş finansmanlarıyla 5 milyonun üzerinde bir yatırımı ilimize kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kısaca başvuru sahiplerimizden ve projelerden bahsetmek gerekirse, Bayburt Belediyesi’ne Yöresel Turşu Üretim Tesisi kurulmasına yönelik bir destek verilecek. Projenin bütçesi 2 milyon lira. Yine Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan Bayburt Eko Köy projesinin bütçesi 1 milyon 300 bin lira olarak belirlenmiştir. Demirözü Belediyesi de Pestil ve Köme Tesisi projesi ile 1 milyon 800 bin liralık destek almaya hak kazanmıştır. Projelerimizin Bayburt’a hayırlı olmasını temenni ediyorum. 5 milyon liralık özel bir desteği Bayburt’a kazandırmış olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Vali EPcim’in konuşmasının ardından Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Oktay Güven ile proje sahibi kurum temsilcileri arasında sözleşme imzalandı.

Törene Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer, Tarım ve Orman İl Müdürü Selami Ersen, KUDAKA Bayburt Yatırım Destek Ofisi  Koordinatörü Lokman Altunbilek ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.