Dolar 32,3361
Euro 35,1901
Altın 2.247,00
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 1°C
Cum 3°C
Cts 7°C

Bayburt Yine Sıfır Çekti!

Bayburt Yine Sıfır Çekti!
30 Ekim 2020 15:02
A+
A-

TÜİK Erzurum Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Bayburt’ta 2020 yılı Eylül ayında genel ticaret sistemine göre ihracat ve ithalat gerçekleşmedi.       

Bayburt esnafının durumunu en iyi şekilde ortaya koyan bu veriler, yılın büyük bir bölümünde ihracat ve ithalatın olmadığı şekilde sonuçlanıyor.

TÜİK Erzurum Bölge Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre;

Bayburt’ta 2020 yılı Eylül ayında genel ticaret sistemine göre ihracat ve ithalat gerçekleşmezken, Erzurum’da 2020 yılı Eylül ayında genel ticaret sistemine göre ihracat 2 milyon 635 bin dolar olurken, ithalat 7 milyon 768 bin dolar oldu. Erzincan’da ise 2020 yılı Eylül ayında ihracat 2 milyon 301 bin dolar olurken, ithalat 106 bin dolar oldu.

Bayburt’ta ihracat ve ithalat gerçekleşmedi

Genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre Bayburt’ta; 2020 yılı Eylül ayında ihracat ve ithalat gerçekleşmedi.

Doğu Anadolu Bölgesinde Ardahan’da ise ithalat gerçekleşmedi.

Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle oluşturulan Genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre; 2020 Eylül ayında Doğu Anadolu Bölgesine bakıldığında Ardahan’da ihracat gerçekleşirken ithalat yapılamadı. Doğu Anadolu illeri içinde 2020 yılı Eylül ayında en yüksek ihracat 28 milyon 077 bin dolar ile Malatya en yüksek ithalat ise 7 milyon 768 bin dolar ile Erzurum ilinde gerçekleşti.

 

 

YORUMLAR

  1. Barış dedi ki:

    Sakin dışarı insan ihraç etmeyin hiçbir yatırım yapılmayan bu kent hala %80 üstü iktidara oy veriyorsa oradaki insanlar kabuğundan çıkıp da başka insanlara zarar vermesin.

  2. Kemalettin Temür dedi ki:

    Küçük üretici sadece Bayburtta değil hiç bir yerde desteklenmiyor.
    Zengin yükünü almış büyük firmalar destekleniyor..
    Kosgebe git deniyor?
    Kosgeb diyorki git alacağını al kendin öde sora bana gel..Saçmalığa bak.

    M.vekilinin asli görevi kendi memleketinde üretim yapan kim varsa hepsi ile yerinde görüşüp onları desteklemektir..
    Üretime teşvik eedecek imkanlar sunulmalıdır..

    Galiba boşuna yazıyorum..

  3. Alpaslan erdal dedi ki:

    Gercekten utanç verici bayburtu yönetenler hicmi utanmadılar bayburt milletvekili istifa etsin böyle gidişat olmaz Türkiyenin en gerisinde kalmış bir yönetim cok üzüldüm genclerimizi bayburtta tutmak icin büyük teşfiklere ihtiyaç var halkı bilinclendirmek gerek bilgi sahibi olanlar her alanda halkın yanında olması gerek bayburt iş adamları patronları bayburta yatırım yapın büyük koparatif şirketler kurmak gerek cifcinin ürettiğini ic Pİyasaya dış Piyasaya Pazarlamak icin aklı başında insanlara ihtiyaç var benim tanıdığım bal sektöründe bayburt ta faliyet gösteren koparatif var oda kendi ballarını Pazarlama yapıyor yani kendi akraba dostlarına hizmet veren şebeke sistemi çalışıyor kusura bakmayın maalesef böyle güçlü girişimcileri desteklemek gerek saygılarımla

  4. Alperen dedi ki:

    Neden sıfır çeksin sürekli dışarı insan ihraç ediyoruz ..Göç verenin memleketi
    BAYBURT EN ÖNEMLİ HAMMADDESİ OLAN İNSANI İHRAÇ EDİYOR DAHA NEYETSİN . İlçe olanda görürsünüz Ne rekor kırmışız . En basitinden Yolların kaldırımların durumu 20 senedir ortada . Belediye bir kurum kalmamış ortada ..!

  5. BAYBURT LU dedi ki:

    Maşallah nazar değmesin