Dolar 32,5258
Euro 34,9344
Altın 2.439,87
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Bayburt’ta Yerel Basının Yeri Tartışılmalı

Bayburt’ta Yerel Basının Yeri Tartışılmalı
27 Nisan 2015 16:29 | Son Güncellenme: 27 Nisan 2015 16:30
A+
A-

Bayburt’ta yerel manada görev yapan basın mensuplarının sorunları ve geleceğe yönelik etkinliğini sürdürebilmesi konusunda ciddi kaygılar var.

Bayburt’ta 1991 yılından bu güne kadar varlığını devam ettiren Bayburt Gazeteciler Cemiyetinin, yerel basın konusunda etkinliğini bir türlü ortaya koyamaması ve saygınlığının sorgulanır hale gelmesi tartışma konusu olmaya başladı.

26 Nisan 2015 tarihinde Başbakan Davutoğlu’nun Bayburt’ta yaptığı seçim mitinginin görüntülerini çekmek için mitin alanına girmek istememize rağmen başbakanın korulamarı tarafından mitin alanına basın mensubu olarak alınmadık.

Basın kartımızı göstermemize rağmen, korumaların Başbakanlıktan onaylanmış basın kimliğiniz olması gerekir, aksi takdirde içeri alamayız denmesi üzerine maalesef miting alanını terk etmek durumunda kaldık. Birçok yetkiliye ulaşmamıza rağmen yardımcı olamayacaklarını belirttiler.

Sonradan edindiğimiz bilgiye göre yaklaşık bir hafta önce Bayburt valiliği basın biriminden yerel basın mensupları aranarak başbakanlığa iletilmek üzere isim belirlemelerini istemişler. Bu işlem yapılırken Gazeteciler Cemiyeti muhatap alınmamış dolayısıyla  Bayburt Medya’da aranmamıştır.

Habercilikte tarafsızlığı ilke edinmiş olan Bayburt Medya sorumluluğu gereği miting görüntülerini canlı yayından televizyondan kayıt yapmak suretiyle izleyicilerine aktarmıştır. Mitin sonrası belediye başkanlığı makamında yapılan basın toplantısında konuyu milletvekili adaylarına ilettiğimizde, böyle bir hata nasıl yapılır bizlere neden haber vermediniz gibi tepkilerini dile getirdiler ve sorunun nereden kaynaklandığını araştıracaklarını belirttiler.

Bayburt’a ülkenin başbakanı miting yapmaya geliyor, yıllardır görüntülü haber yapan bir yerel medya olarak mitin alanına girmemize müsaade edilmedi. Bu sorunla bugün bizler karşılaştık. Ama bundan sonra benzer aksaklıkların yapılmaması başka basın mensuplarının mağdur duruma düşürülmemesi ve hiç değilse basını temsil eden Gazeteciler Cemiyetinin muhatap alınarak daha iyi organizasyonların yapılması büyük önem arz ediyor.

Aslında zaman zaman Bayburt Medya olarak gündeme getirdiğimiz, Bayburt’taki yerel basının mutlaka masaya yatırılarak sorunlarının ve etkinliğinin tartışılması gerektiğinin altını çizmeye çalıştık. Çünkü varlığı ve etkinliği pek hissedilmeyen şehrin sorunlarını dile getiremeyen, birçok gerçeği haber yapamayan, sadece hazırlanmış kurum haberlerini kopyala yapıştır sistemiyle kamuoyuna aktarmaya çalışan bir basının, bu şehre nedenli katkı sunacağı tartışılmalıdır. Bunu yapmadığımız müddetce bu alanda basın mensubu yetişmeyeceğini, böyle devam etmesi durumunda birkaç yıl sonra basının varlığının bile bu şehirde unutulacağı gerçeğini kabullenmek mecburiyetinde kalabiliriz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.