Dolar 32,5988
Euro 34,7865
Altın 2.496,29
BİST 9.474,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Bayburt Yeni Bir Projeye Daha Dahil Edildi

Bayburt Yeni Bir Projeye Daha Dahil Edildi
7 Aralık 2016 21:46
A+
A-

Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığınca daha önce 32 ilde uygulanacağı açıklanan damızlık düve yetiştiriciliğinin desteklenmesi projesine Bayburt dahil edildi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın takip ve talimatları ile Bayburt’unda eklendiği proje kapsamındaki illerde, kurulacak 500 başlık damızlık düve yetiştiriciliği işletmelerinin inşaat yatırımına % 50, damızlık dişi buzağı alımına, % 50, yem karma makinesi ve gübre sıyırıcı alımına, % 50 oranlarında hibe desteği sağlanacak.

3 Ekim 2016 tarihinde yayımlanan Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesine İlişkin Tebliği doğrultusunda, Kasım ayı içerisinde uygulama rehberi yayımlanmış ve projenin uygulanacağı 32 il belirlenmişti. Milli Tarım projesi kapsamında damızlık düze yetiştiricilik merkezi olarak belirlenen bu 32 ilde kurulacak 500 baş kapasiteli damızlık düve işletmelerinin inşaat, hayvan ve makine alımlarına % 50 hibe desteği sağlanacak. Oluşturulacak bu damızlık işletmelerle ülkenin damızlık hayvan ihtiyacı karşılanacak ve bu iller ülkenin damızlık hayvan üretim merkezi olacak. 

Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe’den teşekkür

Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe yaptığı açıklamada; “Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi projeleri kapsamındaki 32 il’e Bayburt’un dahil edilmesinin son derece önemli olduğunu belirterek, hayvancılığın Bayburt için önemini birçok kez Sayın Bakanımıza ve milletvekilimize iletmiştik. Sayın Bakanımız cazibe merkezleri teşvik paketi içerisinde mera besi hayvancılığına yönelik destek programı kapsamında da Bayburt’un yer aldığının müjdesini daha önce vermişti. Bayburt’un ayrıca damızlık düve yetiştiriciliği destek programında dahil edilmesinin ilimiz hayvancılığına ve ekonomisine çok katma değer sağlayacağına inanıyorum. Hem mera besi hayvancılığı hem de damızlık düve yetiştiriciliği destek programlarında Bayburt’un dahil edilmesinden dolayı Sayın Bakanımız ve Sayın milletvekilimize çok teşekkür ediyorum.

Bayburt’ta kültür ve kültür melezi ırk hayvan oranının ülke ortalamasının çok üzerinde olup, damızlık hayvancılık için potansiyeli çok yüksektir. Dolayısı ile Bayburt’un bu proje kapsamına alınması ilimiz hayvancılığının önemli katkılar sağlayacaktır.

Ülkemizde Maliye Bakanının belki de ilke defa tarıma bu kadar yakın ve ilgili olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe “ Sayın Bakanımızın tarıma ilgisi bizi hem çiftçi olarak hem de Bayburtlu olarak gururlandırmaktadır. Tarım sektörüne göstermiş olduğu olağan üstü ilgi ve alakadan dolayı Sayın Bakanımız Naci Ağbal’a tüm çiftçilerimiz, köylülerimiz adına şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.