Dolar 32,5735
Euro 34,8792
Altın 2.436,02
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 27°C
Az Bulutlu
Bayburt
27°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 25°C

Bayburt ve Malatya arasında Bilim Kardeşliği etkinliği başladı

Bayburt ve Malatya arasında Bilim Kardeşliği etkinliği başladı
10 Mayıs 2023 20:22 | Son Güncellenme: 10 Mayıs 2023 20:24
A+
A-

Bayburt ve Malatya Kardeşliği Bilim Şenliği akademisyenlerin katılımıyla Malatya’da başladı.

Bayburt Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğiyle “TÜBİTAK 4007 Afet Bölgesi Bilim Her Yerde Özel Destek Çağrısı”  kapsamında hazırlanan “Bayburt-Malatya Kardeşliği Bilim Şenliğiyle Güçleniyor” projesi, Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen liderliğinde farklı disiplin alanlarında çalışmaları bulunan 26 akademisyenin katılımı ile Malatya’da başladı.

Bayburt Üniversitesinden yola çıkan proje ekibinin Malatya’ya ulaşmasıyla başlayan ‘Bilim Kardeşliği’ etkinlikleri, 12 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Eğitimlerde, 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilen çocuk ve gençlerin sosyal yaşama uyum sağlamalarına katkı sunulması için bilimi kardeşlik temelinde uyarlayan bir dayanışma hedefleniyor. Spor Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Erkan Yarımkaya’nın yürütücülüğünü üstlendiği proje  kapsamında Malatya il merkezindeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine;  astronomi, robotik, insansız kara ve hava araçları, 3D modelleme, yenilenebilir enerji,  kodlama, sensör teknolojisi, müzik, dokuma, model uçak, drama, ebru sanatı, e-öğrenme, mobil uygulamalar, arttırılmış gerçeklik, benzetim (simülasyon), deneyler, dijital oyunlar, geleneksel Türk okçuluğu, bocce gibi farklı disiplinlerde seminer ve eğitimlerin verileceği proje, Bayburt Üniversitesinin deprem bölgesiyle dayanışma örüntülerinin bilim yönünü güçlendirecek.

Etkinliklerin genel çerçevesi hakkında açıklama yapan proje yürütücüsü Doç. Dr. Yarımkaya, “Planlanan etkinlikler, eğlenceli ve etkileşimli uygulamalarla katılımcılara sunulacak olup bilimsel bilgiyi yaparak ve yaşayarak, kalıcı bir şekilde elde etmelerini önemsiyoruz. Şenlik süresince elde edilebilecek bilgi, deneyim ve bilimsel araştırma motivasyonu sayesinde katılımcıların bilimsel çalışmalara olan ilgilerinin artmasına, bilimin keyifli yönünü keşfetmelerine, bilimsel okuryazarlıklarının gelişmesine, bilgi, bilim ve bilim şenliğine yönelik olumlu tutum geliştirmelerine, bilim ve teknoloji farkındalıklarının artmasına, yeni bir sanat ve spor dalıyla ilgilenmelerine ve bilimin günlük hayatın her alanında olduğunun farkına varmalarına destek olmayı hedefliyoruz.” dedi.

Projenin açılış töreninde konuşan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen ise, zor zamanlarda sorunları aşmanın en önemli toplumsal duyuları arasında yer alan dayanışmaya vurgu yaparak, “Sorunlarımız büyüdükçe ve güçlendikçe, ortak sorunlar odağında bir araya gelen ve kardeşlik ağları ören bilim kamularının ödev bilinci ve sosyal sorumluluk güdüleri de güçleniyor. Türkiye, büyük bir ülkedir ve bu ülkenin her bir ferdi; diğer fertlerin sorunlarının çözümünde rol almayı, acıyı ve mutluluğu paylaşmayı bir değer olarak addeder. Bugün, Malatya’mız ile Bayburt’umuz arasında kurmakta olduğumuz Bilim Kardeşliği, ortak tarihsel köklerde yükselen kültürümüzün geleceğini de ortak kılmak için önemlidir. Bilim, kültür ve tarihi kolektif belleğimizde harmanlayan bu projenin, geleceğimizin kurucu güçleri arasında yer alan gençlerimizin yeniden sosyal bağlılık hissi kazanması ve geleceğe umutla bakması yönünden hepimize hayırlı olmasını temenni eder; proje paydaşlarımıza, Malatya il erkânına ve acıları umuda dönüştürmek üzere birlikte yola çıktığımız tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Açılış töreninde konuşan Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir ise, yaşamış olduğumuz büyük afete rağmen eğitimin devamlılığının önemine değinerek, “Geleceğimiz olan evlatlarımız için yapılan her türlü eğitim desteğini önemsiyoruz. Bu projenin öğrencilerimize çok önemli katkılar sağlayacağı kanaatindeyim. Özverili çalışmalarından dolayı Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen başta olmak üzere projede emeği geçen akademik ve idari personele teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. GİZLİVATANDAŞ dedi ki:

    DEPREM ZEDELERİN CEBİNDE PARA YOK TELEFON FATURASI ODEYEMİYORLAR HABERİNİZ OLSUN REİS MİTİNG YAPMAK DAN UNUTTU HERHALDE DEPREM ZEDELERİ .

    1. BURAK dedi ki:

      MİTİNGLER BASLADI SEÇİM GELDİ CATTI ARTIK ORADAN HESAP SORARLAR NE DİYELİM 😀