Dolar 32,2830
Euro 34,6912
Altın 2.435,71
BİST 10.011,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 15°C
Per 14°C
Cum 14°C

Bayburt ve Gümüşhane’nin Tanıtım Günleri Başlıyor

Bayburt ve Gümüşhane’nin Tanıtım Günleri Başlıyor
30 Kasım 2023 09:25
A+
A-

1 Aralık Cuma günü başlayıp 3 Aralık Pazar gününe kadar İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanında düzenlenecek olan Gümüşhane ve Bayburt Tanıtım Günleri’nde, iki ilin yöresel lezzetleri, kültürel değerleri ve doğal güzellikleri İstanbullularla buluşuyor.

Gümüşhane ve Bayburt Dernekler Federasyonları tarafından organize edilen tanıtım günleri kapsamında, yöresel yemekler, tatlıları, içecekleri, el sanatları ve müziğin yanı sıra, iki ilin tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgiler verilecek yapılacak.

Türkiye Bayburtlular Federasyonu Genel Başkanı  Hasan Saka’nın etkinliklerle ilgili yaptığı  açıklama şöyle:

“Kıymetli Hemşehrilerimiz 01 Aralık Cuma  Saat 14:00  açılış günü itibariyle 3 Aralık tarihine kadar devam edecek olan, Türkiye Bayburtlular Federasyonu ve Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) paydaşlığında, hazırlanan Gümüşhane – Bayburt Tanıtım Günleri heyecanı içerisindeyiz.

Geleceğe yönelik kalıcı eserler bırakmak konusunda da tür çalışmalar yapılması gerektiğini düşünmekteyiz. Gelecek nesillere bugünden bir şeyler aktarılabilmek için de desteklenen güncel ifadesi ile kültür ekonomisi kapsamında da yerini alacak tanıtım, kaynak aktarımları ve yatırımlara ihtiyaç vardır.

Yöresel tanıtım günlerinde yörelerimizin değerlerini iyi tanıyan gençlerimize de sahiplenme ve tanıtımın daha etkin olarak sağlanması açısından bu anlamda görevler düşmektedir.

Bu tür etkinlikler şehirlerin kültürel ve ekonomik olarak gelişimine katkı sağlamaktadır. Bayburt-Gümüşhane Yöresel Tanıtım Günleri’ne gönül veren emeği geçen tüm paydaşlarımıza ve iştirak ederek katkı sağlayacak tüm hemşehrilerimize de ayrıca teşekkürlerimizi sunuyorum.

Bayburt-Gümüşhane Tanıtım Günleri’ni gerçekleştirmede ki asıl amaçlarımızı da kısaca belirtmek gerekirse:

-Gurbette yaşayan hemşehrilerimizin başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi ve tüm Türkiye ile bu etkinlik sayesinde bir araya gelerek kaynaşma ve dayanışma duygularının pekişmesini sağlamak,

-Karadeniz’in güzide şehirleri Bayburt ve Gümüşhane illerimizin ticaret potansiyelini artırmak amacıyla, ilimizdeki küçük ve orta ölçekte işletmelerinin tanıtımına katkı sağlamak.

-Bayburt-Gümüşhane ilimizin organik gıda ve yöresel ürünlerinin tanıtılması.

-Katılan ziyaretçilere ilimizin yöresel mutfaklarından örnekler sunup bölge mutfaklarımızın lezzetlerini ziyaretçilere tanıtmak.

-Geleneksel el sanatları ürünlerinin tanıtımının yapılması.

-Bayburt ve Gümüşhane’nin yetiştirdiği sanat ve sanatçı topluluklarının kendilerini ve hazırlamış oldukları eserlerini sergilemesine imkân vererek, ziyaretçilerin beğenilerine sunulması.

Yöresel kültürümüzden incilerin yer alacağı bu büyük organizasyonumuza tüm hemşehri ve dostlarımızı sizlerin huzurunda buradan davet ediyorum.

Türkiye Bayburtlular Federasyonu Başkanı olarak yönetim kurulum ve aynı zamanda Gümüşhane Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yönetim Kurulu olarak diyoruz ki “Haydi İstanbul Yenikapı da Buluşalım” .

Tanıtım günleri, 30 Kasım – 3 Aralık tarihleri arasında her gün saat 10.00 ile 22.00 arasında İstanbul Yenikapı Etkinlik alanında devam edecek.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.