Dolar 32,5392
Euro 34,7953
Altın 2.437,62
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 27°C
Az Bulutlu
Bayburt
27°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 23°C

Bayburt Valiliğinden İstiklal Marşı Açıklaması

Bayburt Valiliğinden İstiklal Marşı Açıklaması
22 Şubat 2019 09:54 | Son Güncellenme: 22 Şubat 2019 09:55
A+
A-

Bayburt Valiliği, 101. Kurtuluş kutlaması etkinliklerinde yaşanan ve kamuoyunda gündeme oturan İstiklal Marşı konusuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Bayburt Valiliği’nin yaptığı açıklama şöyle:

“Bazı basın yayın organları ve sosyal medyada 21 Şubat Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıl dönümü kutlama törenlerinde yer alan protokol mensuplarının İstiklal Marşı’nın okunması esnasında ayağa kalkmadıklarına dair gerçeği yansıtmayan bir takım haberler yer almaktadır.

Bayburt ilimizin kurtuluşu ile ilgili kutlama törenleri Ulusal Ve Resmi Bayramlar İle Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri Ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören Ve Kutlamalar Yönetmeliği’ne uygun olarak Saat: 10:45’de Atatürk Anıtı’na Bayburt Valiliği, Garnizon Komutanlığı ile Belediye Başkanlığı Çelenklerinin sunulmasını müteakip Saygı Duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlatılmıştır.

Çelenk Töreni sonrasında kutlama törenlerine katılacak heyet tören alanındaki yerlerini alarak programa başlanmıştır. Bayburt Belediyesi tarafından hazırlanan ve Bayburt Valiliği önünde gerçekleştirilen törenler her kutlama töreninde olduğu gibi anılan yönetmeliğe uygun olarak Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlatılmış devamında protokol mensuplarının günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarıyla devam ettirilmiştir. Ayrıca gün içerisinde kurtuluş etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen panel programları da dâhil olmak üzere etkinlikler belirtilen yönetmelik kurallarına uygun olarak gerçekleştirilmiş olup bahse konu bu etkinliklere de Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanmıştır.

Programda tertiplenen Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun canlandırıldığı tiyatro gösterisinde kurtuluş mücadelesini yansıtan sahnelerin içinde spontane bir şekilde fonda İstiklal Marşı’nın bir kısmının çalındığı, devamında sala okunduğu, ortama diğer seslerin de karıştığı bir sahne sergilenmiş ve tiyatro sahne akış planına göre devam etmiştir.

Haberler ve sosyal medyaya yansıtıldığı şekliyle gerçeği yansıtmayan ve sadece etkinlikler içerisindeki tiyatro sahnesi ile ilgili videonun kötü zan ve algı oluşturmaya yönelik olarak bilinçli bir saptırma şeklinde hazırlanıp yayınlandığı aşikârdır. İstiklal Marşımız bizi biz yapan milli değerlerimizden biri olarak başımızın tacıdır. Saygısızlık asla söz konusu olamaz. Dünya durdukça şanlı Bayrağımız gönderde özgürce dalgalanacak, İstiklal Marşımız onun gölgesinde coşkuyla okunmaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

YORUMLAR

  1. atilla dedi ki:

    21 Şubat Bayburt Kurtuluş gününde bence de fitne çıkarılıyor. Aziz dostlar bu vesile ile bir itirafta bulunmak istiyorum. Ben hayatında sinema tiyatro olmamış biriyim. Doğru dürüst bir sinemanın, tiyatronun konusu çözemem, yani beni hiçbir tiyatro sahnesi doğru dürüst ne güldürtebildi ne de düşündürtebildi. Çocukluğumuzun 21 şubat günlerini yad edeyim diye açık hava tiyatrosonun videosunu izleyeyim dedim. Birden bende bir basiret açılması zuhur etti. Hafız süleymanın ( ozaman ki Bayburt Belediye başkanının) öldürülürken söylediği ” bir reis ölür bin reis dirilir” sözünün anlamını kesin olarak derk ettim. Şubattan mart ayına doğru içim kıpır kıpır ısındı. Meğer ki tiyatro hayatın ta kendisiymiş, bundan sonra her fırsatta tiyatro izleyeceğim.

  2. halil ibrahim dedi ki:

    malesf , yine fitne iş başında. bizde biliyoruzki ordaki protokol , bu aziz milletin, kıymetli , değerli marşına , kendi marşına saygısızlık yapmamıştır. fakat , fitne iş başında, herzamanki gibi. işte fitneyi ortaya çıkarmak bu ülkede suçoluyor… BUNU NEZAMAN ANLIYACAK, BU AZİZ MİLLETİ YÖNETEN DEVLET BÜYÜKLERİMİZ…… İŞTE ODA BENİ KAHREDİYOR. ,,,, SAYGILARIM İLE.